Title of a News Article

PYD Eş Başkanından flaş açıklama

PYD Eş Başkanından flaş açıklama
banner206

 PYD Eş Başkanı Salih Müslim katıldığı canlı yayında 40 gündür IŞİD saldırılarına maruz kalan Kobani'nin direndiğini ve düşmeyeceğini söyledi.

Belçika'da temaslarda bulunan ve Cnn Türk'te Şirin Payzın'ın sunduğu 360 Derece programına katılan Salih Müslüm, Kobani'nin IŞİD'e karşı direndiğini ve düşmeyeceğini zafere gideceğini söyledi.

Müslim, "Kobani düşmeyecek. Kobani'de şuan siviller de var. YPG'de vardır. Kobani'yi savunan güçlerde vardır. Medya da bunlar görülüyor. Kobani'de şuan siviller yaşamını sürdürüyor. Bazı insanlar evlerine kapanmış Kobani'nin kurtuluşunu bekliyor." şeklinde konuştu.

 

ERDOĞAN'A GÖNDERME

Salih Müslim, "Sayın Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve görüştüğümüz yetkililer biz oraya geldiğimizde bize bir şey söylüyor, biz ülkeden ayrıldıktan sonra başka şeyler söyleniyor. Bu yakışmıyor bu yapılmamalı." ifadelerini kullandı.

 

"ABD'DEN DAHA ÇOK DESTEK BEKLİYORUZ"

Müslim, "ABD ve koalisyon güçlerinden yeterli desteği almıyoruz bizim daha çok desteğe ihtiyacımız. IŞİD'in kullandığı ağır silahlara karşı ABD ve koalisyon güçlerinin daha çok desteğine ihtiyacımız var." dedi.

 

"BİZ SURİYE PARTİSİYİZ VE..."

PYD Başkanı Müslim, "Biz Suriye partisiyiz ve kimse ile alakamız yok. Kimseden emir almıyoruz ve kendi kararlarımızı kendimiz veriyoruz. Sayın Erdoğan, PKK ile PYD terörist diyor ama bizim onlarla hiçbir organik bağımız yok. Ama bir temsiliyeti vardır ve en büyük desteği onlardan alıyoruz. Bizim Türkiye'ye düşmalığımız da yok bize yapılan silah yardımları da hiçbir zaman Türkiye'ye dönmeyecek." diye konuştu.

 

PEŞMERGE GEÇİŞİ KONUSU

Müslim, Peşmergenin Türkiye'den geçişi ile ilgili ise "Türkiye'den geçecekler ama ne zaman olacak ve güzergahları ne olacak bu konuda net bir bilgimiz yok. Görüşmeler devam ediyor." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195