Title of a News Article

Saatlerce sıra beklediler

 Saatlerce sıra beklediler
banner206

ŞANLIURFA'da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 50 bin kişiye kentin yöresel yemeği tirit ikram edildi. Sabah namazının ardından dev kazanlarda hazırlanan tiritten yemek isteyenler, uzun kuyruklar oluşturdu.

Şanlıurfa Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikte, sabah namazının ardından Dergah ve Hz.İbrahim camilerinde vatandaşlara tirit ikram edildi. Sabahın ilk ışıklarıyla cami avlusunda uzun kuyruk oluşturanlar, yaklaşık 2 saat boyunca sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Kadın ve erkekler, ayrı kurulan stantlarda yemeklerini aldı. Tirit için 6 ton et, 60 bin ekmek, 3 ton yoğurt, 1 ton limon ve 185 kilo sarımsak kullanıldı.

İl Müftüsü İhsan Açık, bir hafta boyunca 150 bin kişiye tirit ikramı yapıldığını ifade ederek, "Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir hafta boyunca sabah ve akşam namazlarından sonra birçok camimizde tirit verildi. Tirit yemeğine katılım çok yüksek; erkekler kadar bayanlar da yemeğe büyük ilgi gösteriyor. Bir hafta boyunca yaklaşık 150 bin kişilik tirit verildi. 15 farklı bölgede tirit dağıtımını gerçekleştirerek izdiham oluşmasını önledik" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2014, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195