Title of a News Article

Sade: Yatırım talebi artacak

Sade: Yatırım talebi artacak
banner206

 TÜMSİAD Şanlıurfa Şube başkanı M. Sadık Sade, Yeni Teşvik paketi hem yatırım talebini artıracağını  ve aynı zamanda Çözüm sürecini de çok önemli bir şekilde katkı sunacağını ifade etti.

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube başkanı M. Sadık Sade, yaptığı yazılı açıklamada, TÜMSİAD olarak her zaman gerek yurtdışı gerekse yurt içi yatırımcılarının Şanlıurfa'da yatırım yapmaları için sürekli çalışma içerisinde olduklarını belirterek, açıklamasında şunları kaydetti;

“Tabi bu teşvik paketi bizim gibi iş adamları için çok güzel bir fırsat bu fırsatı iş adamlarımız çok iyi değerlendirip şehrimize yatırım yapmaları çok uygun hale gelmiş durumda. Zaten malumunuz Şanlıurfa 6.bölge olduğundan dolayı en çok teşviki alanda Şanlıurfa o yüzden yeni teşvik paketi yeni Türkiye yolunda yeni yatırım ve istihdamın sağlanması için bir başlangıç olduğuna inanıyorum .Şanlıurfa’yı artık el ele verip sanayi şehri yapmamız lazım, ve aynı zamanda merkezi hükûmetimizin yerel yönetimlere pozitif ayrımcılık yapmasını da biz hükûmetimizden rica ediyoruz. Neden pozitif ayrımcılık diye sorarsanız mamulünüz şehrimizde yaklaşık 500 bine yakın Suriyeli mülteci ikamet etmekte bu teşvik paketi dışında gerek büyükşehir belediyemize gerekse ilçe belediyelerimize iller bankası katkı payını artırması lazım diye düşünüyorum. Bu katkı payı artırılırsa şehrimiz daha rahat nefes alacağı gibi belediyelerimizde daha rahat çalışmalarını yürütecekler diye düşünüyorum ve bir konuya daha değinmek istiyorum nasıl ki biz belediyelerimize pozitif ayrımcılık talep ediyorsak hükümetimizden, aynı şekilde bürokratlarımız ve belediyelerimiz ve'de OSB yetkililerinde yatırımcılarımıza pozitif ayrımcılık yapmak zorunda olduklarını kendilerine hatırlatmak istiyorum ,çünkü yatırımcılara kolaylık sağlandığı zaman yatırımcılar daha rahat gelip memleketimizde yatırım yapmaları kolay olacağına inanıyorum .Başkan sade sözlerine daha sonra yeni teşvik paketini iş adamlarına paketin detaylarını anlattı.

 1 - İŞKUR'dan iş gücü desteği: Bir işveren yeni bir işçi alımı planladığında 6 aylık ücretleri asgari ücret olarak İŞKUR tarafından ödenecek. Böylece 6 ay işverene hiçbir maliyet yüklenmeyecek. İşverenin kursiyerler için yaptığı maliyet vergi matrahından düşülecek. Kursiyerler aynı iş kolunda işe alınırsa imalat sanayinde 3.5 yıl diğer sanayi kollarında ise 1.5 yıllık SGK primi İŞKUR tarafından ödenecek. Yani toplamda 4 yıllık destek sağlanacak. Bu kapsamda 2015 yılı Temmuz ayına kadar iş başına başlanması halinde ise iş başı eğitim için verilecek destek 6 ay değil 1 yıl olacak.- Toplum yararına çalışma kapsamında 120 bin yeni istihdam sağlayacağız. Söz konusu istihdam yoğunlukla ağaç dikimi vs. gibi çevre üzerine olacak. 2 - 2015-2016 yılları için vergi indirimi sağlayacağız. 2015-2016 yatırım harcamaları için daha yüksek vergi indirimi uygulanacak. vergi indirimleri birinci bölgede yüzde 50, ikinci bölgede yüzde 55, 3. bölgede yüzde 65'e, 4. bölge yüzde 65,  6. bölgede ise yüzde 80 şeklinde çekilecek.3 - Yüksek teknolojili yatırımlara tam destek vereceğiz. En fazla üstünde durduğumuz konulardan biri budur. Yüksek teknoloji nerede olursa olsun bunlar 5. bölge teşviğinden faydalanabilecek.4 - Yeni yatırımcıya daha fazla destek ve vergi indirimi sağlayacağız. Teşvikler 1. bölge için yüzde 15, ikinci bölge yüzde 20, 3. bölge için yüzde 25, 4. bölge için yüzde 30, 5. bölge için ise yüzde 35'e çıkartılacak.5 - Sigorta hissesi işveren desteği oran itibariyle arttırılıyor.6 - Özkaynak kullanımına vergi kolaylığı getirilecek. bu paketin en önemli unsurlarından biri. Bu uygulama ile şirketlerin borç yerine öz kaynak kullanımları özendirilecektir. Ekonomideki atıl kaynaklar ekonomiye kazandırılacaktır. Vadeli ithalatta KKDV oranı yüzde 6'dan 0'a indirilecek.7- AR-GE ve tasarıma daha fazla destek sağlanacak.8- Hazine destekli kefaletin kapsamı genişletilecek.9- - İmalatçı kadın girişimcilere ve kobilere verilecek destek arttırılacak. Buradaki kefalet limitleri de arttırılacak. Maksimum vade 10 aya çıkartılacak. Kadın girişimciler için 5 yıl vadeli 100 bin TL verilecek.10- AR-GE finansmanı için özel bir program geliştireceğiz.11- KOBİ'lere teminat kolaylığı. Taşınırların teminat olarak kullanılmasını engelleyen düzenlemeler kaldırılacak.

 Yeni teşvik paketi başta ülkemize ve Şanlıurfa'mıza hayırlı uğurlu olsun.”

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2015, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195