Title of a News Article

Sağlık Bakanı Koca, Şanlıurfa'dan Mesaj Verdi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bazı incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi.

Sağlık Bakanı Koca, Şanlıurfa'dan Mesaj Verdi
banner206

Bir dizi incelemede bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda Vali Abdullah Erin tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından Barış Pınarı Harekâtında şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Caner Selimoğlu için düzenlenen askeri törene katılan Bakan Koca, şehidin memleketi Kars’a uğurlanmasının ardından, Barış Pınarı Harekâtının merkezlerinden Akçakale ilçesine geçti.

Akçakale Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralı askerleri ve vatandaşları ziyaret ederek doktorlardan bilgi alan Bakan Koca, hastane çıkışında bir basın açıklaması yaptı.

Barış Pınarı Harekâtının 9 Ekim’de başladığını hatırlatan Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı olarak operasyon öncesinde hazırlıklarını yaptıklarını, hem Mehmetçiğin hem de vatandaşların sağlık hizmetlerinin sağlanması için tüm imkânların seferber edildiğini söyledi.

Operasyon sırasında 7 askerimizin ve 20 sivil vatandaşın şehit olduğunu, 200’e yakın vatandaşın ise yaralandığını kaydeden Bakan Koca, bu süre içerisinde 775 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bakan Koca, harekâtın ilk gününden beri hekimler, sağlık personelleri, UMKE, 112 acil ekipleri, kara ve hava ambulansları, bölge ve mobil hastanelerle mevcut tüm imkân ve kabiliyetlerini seferber ettiklerini, ordunun ve ihtiyaç duyan herkesin yanında olduklarını dile getirdi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, operasyon kapsamında sınır illeri Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep başta olmak üzere sınır illerine ek olarak 300 hekim, 550 UMKE ve 112 personeli görevlendirdiklerini, sınırda 18 acil destek merkezi ile sahra hastanesinin mevcut olduğunu aktardı.

Bölgedeki ambulanslara ilaveten 115 ambulans ile 30 UMKE aracı ve hava ambulansının da konuşlandığını ifade eden Koca, “Sağlık kadromuz ile bölge il ve ilçelerimizde, sınır hattında ve sınır ötesinde askerimizin yanı başında görev yapmaktadır. Barış Pınarı Operasyonu ile terörden arındırılan bölgelerde Sağlık Bakanlığı olarak birçok hizmet verdiğimizi biliyorsunuz. Hem insani sorumluluğumuzun gereği, hem de Suriyelilerin kendi topraklarına dönüşünü kolaylaştırmak üzere sağlık hizmetini sınırın diğer tarafına da taşıdık. Şu anda toplam 653 yataklı 6 hastanemiz Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde hizmet veriyor. Azez’de 200 yataklı Vatan Hastanesinin tadilatında son aşamaya geldik. Ayrıca 47 sağlık ocağı ve 112 acil altyapımızda mevcut. Amacımız, Barış Pınarı Harekâtıyla teröristlerden temizlenen bölgelerde de benzer hizmeti sağlayabilmektir. Bu yönde planlarımızı yapıyoruz. Böylece bölge halkının sağlık hizmetine kolay ulaşmalarını sağlamayı, Suriyeli misafirlerin evlerine dönüşünü de kolaylaştırmış olacağız” diye konuştu.

Terör örgütünün kanlı yüzünü bir kez daha gösterdiğini, terör örgütü PKK/PYD’nin evlere, okullara ve hastanelere saldırdığını hatırlatan Bakan Koca, “Sınırlarımızın hemen dibinde, vatandaşlarımızın güvenliği açısından ne kadar büyük bir tehdit olduğunu bir kez daha hepimiz müşahede ettik. Dünyada hiçbir ülke, sınırında böyle bir terör örgütü tehdidine müsaade edemez. Evleri, hastaneleri hedef alacak kadar bir terör örgütünün barınmasına kimse izin veremez” dedi.

Akçakale, Nusaybin, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerine çok sayıda havan düştüğünü dile getiren Koca, sadece Şanlıurfa’ya 525 havan ve roket düştüğünün bilindiğini söyledi.

Can güvenliği nedeniyle hastanelerdeki poliklinik hizmetlerinin bir süre bodrum katta verildiğini hatırlatan Bakan Koca, Nusaybin Devlet Hastanesi yanına ve bahçesine mühimmat düştüğünü hatırlatarak, buna rağmen sağlık hizmetinin aksatılmadığını ifade etti.

Sağlık çalışanlarına gösterdiği üstün fedakârlık için teşekkür eden Bakan Koca, “Sağlık mensuplarımız nasıl ki Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, çukur operasyonlarında, sınır ötesi harekâtlarda askerimizin yanında olduysa, bugün de burada olmaktan bir an olsun tereddüt duymamıştır. Askerimiz bölgede huzur tesis edilinceye, terör sınırımızdan temizleninceye kadar mücadeleyi bırakmamaya kararlıdır. Biz de sağlık çalışanları olarak onları selamlıyoruz. Dualarımız, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman neferleriyledir” dedi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Koca, daha sonra helikopterle Ceylanpınar ilçesine hareket etti.

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Koca, incelemelerine Ceylanpınar’da kurulu bulunan Koordinasyon ve Harekât Merkezi’nde devam etti. Bakan Koca, buradaki incelemelerinin ardından Muratlı Jandarma Karakolundan havalanan helikopterle Nusaybin’e geçti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2019, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195