Title of a News Article

Sağlık-Sen’in Urfa kongresi mahkemelik oldu

 Sağlık-Sen’in Urfa kongresi mahkemelik oldu
banner206

26  Ekim’de yapılan ve başkanlığı Uzman Doktor Faruk Günak’ın kazandığı Şanlıurfa Sağlık Sen Kongresi mahkemeye taşındı.

26 Ekim’de yapılan Sağlık-Sen olağan genel kurul seçimlerinde iki başkan adayı katılmıştı. 160 delegenin oy kullandığı seçimi Uzman Doktor Faruk Günak ve Aneztezi Teknisyeni Abdulkadir Yabir yarışmıştı. Yapılan seçim sonrası  94 delegenin oyunu alan uzman doktor Faruk Günak başkanlığa seçildi. Seçimden yaklaşık 20 gün sonra Yabir ve listede bulanan kişiler başkan seçilen Uzman Doktor Faruk Günak’ın Şanlıurfa Tıbbi Hizmetler Başkanlığı yaptığı ve bu görevi hala aktif olarak sürdürdüğünü tespit ettiler. Tıbbi Hizmetler Başkanlığı yapan birinin Sağlık-Sen’e üye dahi olamayacağını öğrenen Yabir ve arkadaşları seçimin iptali için YSK ya başvurdu.

YSK”nın “bu işi adli merciler karar verecik” demesinin ardından bu sefer konu Şanlıurfa Adliyesi 2. İş Hukuk Mahkemesine avukatlar aracılığıyla bildirildi. Yabir ve listedekiler şimdi mahkemeden çıkacak kararı bekliyor.

Mahkemenin bu üç karardan birini vermesi bekleniyor.

1-Seçim sonucunun iptaline

2-Seçim sonucunun geçerliliğine

3-Faruk Günak’ın adaylığı ve başkanlığının iptaline, diğer aday Abdulkadir Yabir in seçim yapılmaksızın başkanlığa getirilmesi kararına.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Yabir, önümüzdeki 15 içinde mahkemeden bir karar çıkmasını beklediklerini ve mahkeme kararına saygı duyacağını ifade etti.

Yabir, önemli olanın kongrenin tam kurallara uygun bir şekilde yapılmasına ve seçim soncundan üyelerin aklından soru işareti olmaması gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195