Title of a News Article

Sağlık yatırımlarını açıkladı...

Sağlık yatırımlarını açıkladı...
banner206

Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. M. Cihan Ekmen, 2015 yılında tamamlanacak olan büyük sağlık projeleri ile birlikte il dışına sevk edilen hasta sayısının minumum düzeye düşeceğini söyledi.

 

Gazeteci Reşat Uzun, Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. M. Cihan Ekmen’i makamında ziyaret ederek, Şanlıurfa’da devam eden sağlık yatırımları ile ilgili bilgiler aldı. Şanlıurfa’da süren hastane inşaatları ve ihale aşamasında olan hastanelerle ilgili açıklamada bulunan Ekmen, Şanlıurfa’nın 2015 yılında sağlık sektöründe en parlak dönemini yaşayacağını belirtti.

 

Üniversitesi Hastanesi’nde yeni dönem başlayacak

Şanlıurfa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. M. Cihan Ekmen, Harran Üniversitesi’nin Osmanbey Kampüsü’nde inşaatı devam eden Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin afiliasyon protokolü ile Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine katılabileceğini söyledi. Bunun için çalışmaların sürdüğünü belirten Ekmen, “600 Yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesine alınması söz konusudur. Afiliasyon protokolü olursa bu iş olacak. Bu hastane bünyemize katılırsa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte toplam 1100 yataktan oluşan iki hastane ile hizmet verilecek. İki hastane tek bir hastane modülüyle yönetilecek ” dedi.

 

Doğum Hastanesine ek bina

Uz. Dr. M. Cihan Ekmen, afiliasyon protokolünün olması durumunda Şehitlik’te bulunan Araştırma ve Uygulama Hastanesi yerinin ilerleyen zamanlarda Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek binası olarak hizmet vermeyi planladıklarını söyledi. Bu sayede Şanlıurfa Kadın Doğum Hastanesi’nde yaşanan yoğunluğun düşmesi hedefleniyor.

 

Eyyübiye Hastanesi 2015 yılında tamamlanıyor

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. M. Cihan Ekmen, Eyyübiye Devlet Hastanesi’nin inşaatının devam ettiğini belirterek, “Eyyübiye İlçemizde yapılan bu tasnaede çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Burası daha önce 450 yataklı olarak planlanmıştı ancak bu sayıyı 700’e çıkardık. 2015 yılının Ekim ayında bitirilmesi beklenen bu hastane, tüm branşlarda 700 yataklı bir hastane olarak hizmet vermeye başlayacak” diye ifade etti .

Sağlık yatırımlarıyla ilgili sözlerine devam eden Ekmen, Karaköprü ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında devam eden 50’şer kişilik Ağız ve Diş Hastanelerinin de inşaatının sürdüğünü ve bunların da 2015 yılında hizmete gireceğini kaydetti.

 

Yanık Merkezi yapılacak

Ekmen, Eğitim ve Araştırma Hastanesinin eski acil yerini yanık merkezi yapacaklarını da ifade ederek, yanık vakalarında başka illere yapılan sevkleri ortadan kaldıracaklarını belirtti.

 

İlçelerde de hastaneler yapılıyor

Şanlıurfa’nın ilçelerinde de devam eden sağlık yatırımlarını da anlatan Ekmen, “Halfeti ve Birecik’te devlet hastaneleri yapılıyor. Hilvan Devlet Hastanesi’nin de ihalesi yapıldı. Akçakale Devlet Hastanesi de yeni yılda açılacak. Suruç ve Ceylanpınar ilçelerinde de hastane yapılması için çalışmalar sürüyor. 2015 yılında tamamlanacak bu hastanelerle birlikte Şanlıurfa’dan dışarı illere yapılan sevkler minimum düzeye düşecek” şeklinde konuştu.

 

  

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195