Title of a News Article

Sağlıkçılar tek yürek oldu

.

Sağlıkçılar tek yürek oldu
banner206

Şanlıurfa’da Tabip Odası’nın öncülüğünde bir araya gelen sağlık alanındaki STK’lar, geçtiğimiz günlerde meydana gelen darbe girişimini kınadı.  

Şanlıurfa Tabip Odası tarafından organize edilen basın açıklamasına; Diş Hekimleri Odası, Sağlık Sen, Kamu Sen, ŞUAHED, Hak-İş ve çeşitli STK temsilcileri katıldı. Ahmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yapılan açıklamada şunlara yer verildi;

“Temmuz 2016 tarihinde , millet olarak ağır bir sınav verdik.Milli iradeye karşı darbe girişiminde bulunan vatan hainleri , aziz milletimizin meclisine , cumhurbaşkanlığı külliyesine, kamu binalarına karşı alçakça saldırmışlardır.Saldırı sonucu 145 sivil 60 emniyet görevlisi ve 3 asker olmak üzere 208 şehidimiz ve 1440 yaralımız vardır. Sağlık çalışanlarımız bu elim süreçte tüm birimleriyle milletimize canla başla hizmet etmiştir.Ancak bu kadar şehit ve yaralı verdiğimiz demokrasi mücadelemizde vatansever halkımızla aynı ruh halinde olmayan aynı atmosferi solumayan bazı kişi ve grupların yaptığı talihsiz açıklamalara şahit olmaktayız. Bizleri ve milli iradeyi temsil etmeyen milli ve manevi değerlerimizle örtüşmeyen hiçbir açıklamanın tarafımızca kabul görmesi mümkün değildir. İçinde bulunduğumuz bu kötü günlerde milletimiz dahili ve harici düşmanların hain planlarını uygulamalarına fırsat vermemiştir.Seçilmiş yönetimine, vatanına, bayrağına ve namusuna sahip çıkmış bu uğurda bedenlerini siper ederek canlarını vermiş ancak demokratik yönetimini teslim etmemiştir. Darbe teşebbüsünde bulunarak ihanetlerini belgeleyen tüm dahili ve harici düşmanlarımıza karsı sonuna kadar dik duracağız , onları içimizde barındırmayacağız. Bagimsizligimizdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu uğurda can veren şehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine ve milletimize başsağlığı , yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.Tüm hekimlerimizi,sağlık çalışanlarımızı ve vatandaşlarımızı milli irade ve demokrasimize sahip çıkmak için demokrasi nöbetine meydanlara bekliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2016, 19:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195