Title of a News Article

Sahte damattan şok açıklama!

 Sahte damattan şok açıklama!
banner206

Adana'da evli ve 5 çocuk babası olmasına rağmen, arkadaşının nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırarak sahte evlilik yapan Urfalı sanık, "Sahte kimlikle evlenmemizi kendisi istedi" dedi.

Tıbbi malzemeler pazarlayan Urfalı Ahmet Çiftçi, iddiaya göre yaklaşık 1 yıl önce iş için gittiği eczanede teknisyen olarak çalışan H.T.'ye aşık oldu. Birkaç ziyaretin ardından Ahmet Çiftçi, genç kıza kendini İsmail Taş olarak tanıtarak arkadaşlık kurdu. Çiftçi, 4 ay süren arkadaşlığın ardından genç kıza evlenme teklifinde bulundu. Genç kızın teklifi kabul etmesi üzerine Çiftçi, bazı tanıdıklarını anne ve babası olarak tanıtıp, H.T.'yi ailesinden istedi.

Ailenin de onayı üzerine, Ahmet Çiftçi ilaç alma bahanesiyle arkadaşı İsmail Taş'tan aldığı nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp işlemlerini yaptırdıktan sonra, genç kızla 15 Ocak 2014'te resmi nikah kıydırıp düğün yaptı. Ardından da H.T. hamile kaldı. Dini nikahlı evli ve 2 çocuk babası olan İsmal Taş'ın, Yüreğir Kaymakamlığı'na giderek çocuk yardımı talebinde bulunmasının ardından olay ortaya çıktı. Bunun üzerine H.T., Ahmet Çiftçi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden Çiftçi tutuklandı.

Ahmet Çiftçi, 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. H.T.'nin kendisinin evli olduğunu bildiğini öne süren tutuklu sanık Çiftçi, "Birbirimize aşık olduk. Birlikte olduk. Kendisi daha sonra hamile olduğunu söyledi. Evli olduğumu biliyordu. Başka bir kimlikle nikah fikrini de o verdi. Kendi ailesini ikna etmek amacıyla böyle bir yola başvurmamı istedi. Ben de ortak kararımızı uyguladım. İsmail'in durumdan haberi yoktu. Kimliğini habersiz kullandım. Nikahtan sonraki dönemde her tartışmamızda bu durumu kullanarak beni tehdit etti. H.T. ailesinin baskısı üzerine beni şikayet etti" dedi.

Çiftçi, düğün öncesi alınan eşyaların faturalarının kendi adına kesildiğini söyleyerek bu faturaları ve H.T.'nin kendisinin evli olduğunu bildiğini öne sürdüğü cep telefonu mesajlarını mahkemeye delil olarak sundu. 15 Ekim'de bir kız bebeği dünyaya getiren H.T. duruşmaya katılmazken, tanık olarak ifade veren babası Metin K., "Allah'ın emriyle kızı istediler. Biz de verdik. Biz kesinlikle Ahmet Çiftçi olduğunu bilmiyorduk" diye konuştu.

Mahkeme hakimi, Çiftçi'nin tutukluluk halinin devamına karar verirken, mahkemeye sunduğu cep telefonunda bulunan mesaj içeriklerinin belirlenmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Ayrıca H.T.'nin avukatı Ferhat Pamuk, doğan çocuğun İsmail Taş adına nüfusa kaydedileceğini, Çiftçi hakkındaki davanın sonuçlanmasının ardından da evliliğin iptali için dava açacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2014, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195