Title of a News Article

Sahurda Urfa konuşuldu

.

Sahurda Urfa konuşuldu
banner206

TÜMSİAD Şanlıurfa şubesi tarafından geleneksel sahur programları kapsamında dün gece düzenlenen programda Şanlıurfa ekonomisi masaya yatırıldı.

Özel bir otelde gerçekleşen TÜMSİAD’ın sahur programında siyasilere Şanlıurfa’ya sahip çıkılma çağrısı yapıldı. TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade ve yönetim kurulu üyeleri Şanlıurfa’nın ekonomi sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırıldı.

Toplantıya güzel bir ev sahipliği yapıldı. TÜMSİAD’ın sahur programına Ak parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, İbrahim Halil Yıldız, Mehmet Ali cevheri ve Ahmet Eşref Fakıbaba, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Harran Ünversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül bazı ilçe belediye başkanları bazı bürokratlar  ve çok sayıda TÜMSİAD’ın tanınmış simaları katıldı.

TÜMSİAD Şube Başkanı Sadık Sade açılış konuşması yaptı. Sadık Sade Şanlıurfa’ya yatırım çağrısında bulundu.

Şanlıurfa TÜMSİAD Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade konuşmasına, “Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği olarak tek çabamız  üyelerimizin sorun ve sıkıntılarına çare bulmak değildir. Bir sivil toplum kuruluşu olarak aynı zamanda çevremizde cereyan eden her şeye duyarlı olmak gibi bir misyonumuz da bulunmaktadır. Bu toplantımızın en önemli amacıda budur. Bir olmak, birlik olmak, aynı hedefe emin adımlarla ve hep birlikte yönelmek ve harekete geçmektir. Çağımızın en anlaşılmaz, en vahşi ve en kirli savaşlarından birisine  sadece 50  km uzaklıkta olan Şanlıurfa’mızın bir huzur kenti olarak anılması yeni ufaklar göstermektedir. Tıpkı bir ateş çemberinin içine atılan ceddimiz Hz. İbrahim  gibi inancımızla ve imanımızla o çemberi bir gül bahçesine, bir huzur ortamına çevirmesine bilen bir memleketin mensuplarıyız çok şükür. Bizim emsallerimizden bir alemet-i farikamız var. Kimse bizim bir problem nedeniyle  sızlandığımızı göremez. Kimse bizim kriz var diye haykırışlarımıza  şahit olamaz. Bizler TÜMSİAD camiası olarak sürekli problemin değil çözümün bir parçası oluruz. İnşaat sektörünün krizlerle boğuştuğu dönemlerde her sene büyüterek açtığımız Yapı ve İnşaat fuarları bunun en güzel örneğidir” dedi.

Sade konuşmasına şöyle devam etti, “ TÜMSİAD olarak 6. Bölgeye teşvikleri diye bilinen devlet desteklerinin sadece sanayi yatırımlarında değil, başta turizm olmak üzere sağlık, eğitim gibi alanlarda  da uygulanması gerektiğini her fırsatta dile getirmekteyiz. Bu teklifimiz ülke genelinde uygulanmasa bile savaştan en fazla etkilenen 4 ilde uygulanması gerektiğini hem Başbakanımıza hem de Bakanlarımıza ilettim. Bu anlamda Şanlıurfa’nın pozitif ayrımcılık hak ettiğini her fırsatta dile getirdim ve getirmeye devam edeceğim. Devletimizin sayısız teşvik ve desteği karşısında bürokrasinin hantallığı çoğu zaman hedeflere ulaşılmasını engellemektedir. Buradaki sorun ya tanıtım eksikliğinden yada bürokratların ataletinden kaynaklanmalıdır. Siyasilerimizden ricamız taşra teşkilatlarının etmesini sağlamalarıdır. Belediyemizin sırtındaki 600 bin kişilik Suriyeli misafir kamburunu ilk defa Başbakanımıza TÜMSİAD rapor etmiştir. Mevcut nüfusuna göre genel bütçeden pay alan ilimizdeki 600 bin kişinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ısrarla vurguladık. Çok şükür çalışmaların başlatıldığını öğrendik ve neticelerini yakında almayı umut ediyoruz .

Rehavetin dağıtılması adına Bakanlar Kurulu toplantısının ilimizde olması gerektiğini Başbakanımıza sözle ve yazılı olarak ilettik. Bir ay gibi kısa süre sonra onun da gerçekleştiğini gördük. Bu ve benzeri birçok örneği daha sizlerle sunabilirim. Bu örnekleri söylemekteki asıl kastımın şu olduğunu bilinmesini istedim. Demek ki; İsteyince oluyormuş”  şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2016, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195