Title of a News Article

Şaka'dan müthiş öneri...

.

Şaka'dan müthiş öneri...
banner206

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Şaka, Şanlıurfa’da tarım alanlarının imara açılmaması için çalışmalarının olduğunu belirterek, “Tarım alanlarının sit alanına dâhil edilip hiçbir surette ne imar nede tarım dışı kullanıma kabul etmemek gerekiyor” dedi.

 

UĞUR BUDAK

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Şaka, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte odanın lokalinde bir basın toplantısı düzenledi. Ankara’daki terör saldırısını kınayarak konuşmasına başlayan Şaka,  “Ankara’da yaşamını yitiren yurttaşlara Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Şaka, 27 Aralık 2015 tarihinde Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odasında yapılan seçimde yönetim olarak göreve seçildiklerini belirterek, “Sivil toplum kuruluşu olarak Urfamızda tarımla alakalı yada meslek arkadaşlarımızla alakalı, mühendislerimizle, veterinerimizle alakalı, tarımla alakalı konularda katkımızı sunma anlamında bir toplantı yaptık. Bu toplantılarımıza yönetim kurulu olarak devam edeceğiz. Urfa’da tarım arazilerinin imara açılması, sulamadaki enerji problemleri bunun yanında mesleki sorunlarımız gibi konularla ilgili istişarelerde bulunacağız. Urfamız için tarım alanında daha gelişmiş daha uygar ortamlar yaratmak için hepimiz beraber çalışacağız” dedi.

Şanlıurfa’da tarım alanlarını imara karşı korumak amacıyla çalışmalarının da olduğunu vurgulayan Şaka, “30 Aralık itibariyle yönetimi devraldık. O sırada Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi ile bir araya geldik, bu konuyu dile getirdik. Bununla ilgili de bir çalışmamız mevcut. Raporlarımızı Büyükşehir Belediyesine ve merkez ilçe belediyelerimize sunacağız. Sonuçta bir işgal söz konusu, bundaki en büyük önceliğimiz şu olacak: Tarihi eser, sit alanları oluşmasına benzer tarım alanlarının da sit alanına alınması, diğer kalan kısmı da ister imara ister başka bir şekilde kullanıma açılması bizim için önemli bir konudur. Tarım alanlarının sit alanına dahil edilip hiçbir surette ne imar nede tarım dışı kullanıma kabul etmemek gerekiyor” şeklinde konuştu.

,

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195