Title of a News Article

Sakal-ı Şerif heyecanı izdihama neden oldu

Sakal-ı Şerif heyecanı izdihama neden oldu
banner206
Şanlıurfa'da dün gece yaşanan Kadir Gecesi, sabaha kadar devam etti. Bugüne özel çıkarılan Hz. Muhammed'in sakal-ı Şerifini görmek ve öpmek isteyen binlerce kişi Balıklıgöl'e akın etti. İzdihamlara da neden olan Kutsal emaneti görme heyecanında tekbir sesleri dinmedi. 

Sabah Ezanına kadar Balıklıgöl'de Platosunda Kadir Gecesi nedeniyle namaz kılma ve dua etmeye gelen binlerce vatandaş, sahur sonrası günün ilk ışıklarıyla birlikte Sakal-ı Şerif' görme ve öpme kuyruğuna girdi.

Yaşanan heyecan hat safada olması vatandaşlar tarafından hem duygu dolu anların yaşanmasına hemde zaman zaman izdihamlarına yaşanmasına neden oldu. Kadir Gecesini büyük bir coşkuyla yaşayan Urfalı ve çevre illerden gelen vatandaşlar sahurunu da Balıklıgöl'de geçirme imkanı buldu. İftar saati öncesi aileleriyle Balıklıgöl'e gelen vatandaşlar burada yanlarında yiyecek ve iceceklerini de getirerek hem iftar hemde sahur yaptılar. 

Yatsı ve teravih namazı ile birlikte Kadir Gecesini coşkuyla yaşayan binlerce kişi, Hz. Muhammed'in sakal-ı Şerifini görmek için sabaha kadar Balıklıgöl'de konakladılar. Yapılan Sahurun ardından kılınan sabah ezanı sonrası, Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerifi, din görevlileri tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Yılda sadece bir kaç defa gün yüzüne çıkarılan Sakal-ı Şerif, her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gördü. 

Din görevlileri tarafından yeşil bir bez içerisinde saklanan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyenler, ellerini bağlayıp uzun kuyruklar oluşturduktan sonra öpebildiler. Dergah Camii çıkışında vatandaşlara öptürülen kutsal emanet Sakal-ı Şerif, saatlerce sürdü. 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 05:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195