Title of a News Article

‘Saklı Cennet’e yakışmayan uygulama!

 ‘Saklı Cennet’e yakışmayan uygulama!
banner206

GAP’ın ‘Saklı Cennet’i olarak bilinen Halfeti’de turizm mevsiminin start almasına kısa bir süre kala eski ilçe merkezine girişte araçlardan otopark ücreti alındığı görüldü. Uygulamadan çok sözde görevlilerin ücret talebi ziyaretçilerin büyük tepkisine neden oluyor. 

Son dönemlerde dizi sektörünün en uğrak adreslerinden biri olan ve turistik önemi ile bölgenin parlayan yıldızı haline gelen Halfeti’ye bu günlerde gelen bir daha uğramak istemiyor. Eski ilçe merkezini konu alan sorunun nedeni ise kendisini görevli diye tanımlayan sözde otopark çalışanlarında.

Asma köprüsü, piknik alanları ve tarihi evleri ile ziyaretçilerini büyüleyen eski Halfeti yerleşim merkezinin girişinde iddiaya göre yapılan ihale ile özel şahıslara otopark hizmeti devredildi. İhalenin ardından eski ilçe merkezine girişlerde araç başına 5 TL alınmaya başlandı. Daha önce bu konuda duyuru yapmayan ve denetmenliği seçim nedeniyle arka planda bırakan Halfeti Belediyesi, böylelikle ziyaretçilerin mağdur edilmesine neden oldu.

 

3 TL Diye makbuz veriliyor 5 TL alınıyor

İlçe merkezinin hemen girişinde durdurulan her araçtan sözde görevliler 5 TL otopark ücreti talep ediyor. Aksi halde ilçeye girişlerinin engelleneceği öğrenen ziyaretçiler, her ne kadar yaşananlara tepki gösterse de istenilen rakamı vermek zorunda kalıyor. Üzerinde 3 TL yazan ancak 5 TL alınan makbuzlarla tarihi bölgeyi gezen ziyaretçiler yaşananlara yetkililerin bir an önce çözüm bulmasını istiyor.

 

Araçları adeta kuşatıyorlar

İlçe girişinde durdurulan ziyaretçiler bir anda sivil kişiler tarafından durdurularak içlerinde bulunduğu araçlar adeta kuşatılıyor. Herhangi bir görevli kartı göstermeyen sözde görevliler, kendilerine itiraz eden ziyaretçilere Halfeti Belediyesi’nin yaptığı ihale sonucu böyle bir sisteme geçtiklerini anlatıyor. 200 bin liraya aldıkları ihale sonucu her araca 5 TL otopark ücreti kestiklerini söyleyen görevlilerin yaklaşımı da ücret dengesizliği gibi tepki topluyor.

 

Demir: Mafyadan farkları yok

Bölgeye gelen yerli turistlerden Ali Demir yetkililerin otopark sorunu için çözüm bulmasını istedi. Söz konusu uygulamanın gerçek olması halinde çalışanların görevli kartı ve uygun kıyafetlerle ziyaretçileri karşılaması gerektiğini söyleyen Ali Demir, “İlçe girişinde aniden aracın etrafını sardılar. Böylesine bir yaklaşım bölge turizmi açısından son derece kötü bir imaj sergiliyor. Dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri bulunmayan böylesine bir alanda yapılan bu gelişi güzel ve sorumsuzca hareket Urfa’ya büyük zarar verir. Yetkililerin tekrardan konuyu gözden geçirmesini ve daha düzenli bir şekilde uygulama yapmalarını istiyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195