Title of a News Article

Saldırılara tepki gösterdiler!

.

Saldırılara tepki gösterdiler!
banner206

 HAKKARİ Dağlıca ve Iğdır’da PKK'lı teröristlerin saldırılarının ardından başlayan terör protestolarında Doğu ve Güneydoğu plakalı şehirlerarası otobüslerin hedef alınması, işletmecileri tedirgin etti. Şanlıurfa'da bazı otobüs firmalarının temsilcileri, batı illerine yaptıkları seferlere ara verebileceklerini ifade etti.

Son zamanlarda PKK'lı teröristlerin saldırılarında asker ve polislerin şehit edilmesinin ardından Türkiye'nin birçok yerinde teröre tepki için eylemler yapıldı. Yurdun farklı noktalarında yapılan protestolarda ise bazı kişiler, yoldan geçen Doğu ve Güneydoğu illerine ait otobüslerin camlarını taşlayarak zarar verdi. Şanlıurfa'dan batı illerine giden 20 otobüste de protestolar sırasında atılan taşlarla hasar oluştu. Saldırıların ardından Şanlıurfa'ya gelen otobüsün yolcularından Adem Köse, "Herkes gibi bizler de şehitlerimize üzülüyoruz. Ankara yakınlarında bizi taş yağmuruna tutukları için otobüste korkuya kapıldık. Büyük endişe yaşadık ve bundan sonra otobüsle seyahat etmeyi düşünmüyorum" dedi.

Saldırıya uğrayan otobüslerin sahiplerinden Osman Asoğlu ise bu durumun sürmesi halinde batı illerine seferlerine ara vereceklerini belirterek, "Bizim otobüslerimiz Ankara ve Aksaray yakınlarında Türk bayraklarıyla toplanan grupların attığı taşlarla camları kırılarak zarar gördü. Türkiye'nin her yerinde bu olaylar yaşanıyor ama bizler toplu taşımacılık yapan firmalarız. Otobüsümüzde her ırktan insan binerek yolculuk yapıyor. Ancak son günlerde hem biz hem de yolcularımız tedirgin oldu. Yetkililer bu soruna bir çözüm bulsun, aksi taktirde batı illerine sefer yapmaya ara vermek zorunda kalacağız ve insanlar mağdur olacak" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2015, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195