Title of a News Article

Salih Müslim, Türkiye'ye mesaj gönderdi

Salih Müslim, Türkiye'ye mesaj gönderdi
banner206
PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye'nin kendisine Ankara'da "destek sözü" verip tutmadığını söyledi. Müslim, "Türkiye'deki yetkililer telefonlarıma yanıt vermiyor" dedi.

 

"HAVA SALDIRILARI YETERLİ DEĞİL"

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş Başkanı Müslim, hâlâ Kobani'den kaçmaya çalışan siviller olduğunu bildirdi. Müslim, ABD'nin hava operasyonlarının yardımcı olduğunu, fakat yeterli olmadığını belirtti.

 

"KOBANİ DÜŞMEDİ, HALK DİRENİYOR"

PYD Eşbaşkanı, “Kenar mahallelerde direniş sürüyor. YPG buralardan da çeteleri çıkartacak. Kobani’nin düştüğü iddiaları doğru değil. Hayır düşmedi. Halk direniyor” dedi.

TSK’nın sınırda konuşlandırdığı tankların IŞİD’e hiçbir şey yapmadığını da söyleyen Müslim, “Karşı taraftan havan topları atılıyor, mermi atılıyor ama hiçbirine cevap verilmedi” dedi.

 

"TÜRKİYE HALKINI YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ"

Salih Müslim, Türkiye’nin dört bir yanında halkın Kobani için sokağa dökülmesini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine ise, şunları söyledi:

“İşte Türkiye tarafından verilen bu destek de Suriye’deki Kürtler’in sahipsiz olmadığını gösteriyor. Türkiye halkını yanımızda görmek istiyoruz. Eşitlikten, adaletten, demokrasiden yana olan herkesin, tüm halkların duyarlı olması gerekiyor.”

 

ERDOĞAN: KOBANİ DÜŞTÜ DÜŞÜYOR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Gaziantep ziyareti sırasında Suriyeli sığınmacılara seslenip "İnşallah rabbimizden niyazımız odur ki bu evinizden ve yurdunuzdan uzak geçirdiğiniz son bayram olur" dedi.

Erdoğan, Kobani'deki durumla ilgili de şu ifadeleri kullandı: "Şu anda Kobani düştü, düşüyor. Üç şey istedik. Bir, uçuşa yasak bölge ilan edilmesi lazım. İki, o bölgeye paralel güvenli bölge ilan edilmesi lazım. Ve eğit donat anlayışıyla Suriye'de ve Irak'ta orada ılımlı muhalif kesimin hem eğitilmesi hem donatılması lazım."

 

TÜRKİYE'NİN MÜDAHALE KOŞULLARI

Suruç'tan bildiren BBC muhabiri Paul Adams ise, son durumu şöyle değerlendirdi:

"Bir bölgesel güç olan ve önemli bir askeri yapılanması bulunan Türkiye, Kobani'ye askeri bir müdahale konusunda oldukça çekingen görünüyor. Oysa Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kobani'nin düşmemesi için ellerinden geleni yapacakları sözünü vermişti. Türkiye öncelikle ABD ile bazı koşullarda anlaşmak istiyor. Bu koşullar, "uçuşa yasak bölge ilan edilmesi", "Suriye'de tampon bölge oluşturulması" ve en önemlisi, "Suriye Başkanı Esad'ın devrilmesi konusunda anlaşılması". Türkiye, Esad'ın devrilmesini ilkesel bir koşul olarak koruyor.

Ancak Ankara ile Washington, bu konuda uzlaşamamış görünüyor. Ayrıca geçmişte Türkiye ile PKK arasındaki silahlı çatışma da, Türkiye'nin müdahaledeki isteksizliğini açıklayan nedenlerden biri olarak görülüyor."

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2014, 00:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195