Title of a News Article

ŞANDER'den 'en iyi'lere ödül verildi

ŞANDER'den 'en iyi'lere ödül verildi
banner206

 Kısa adı ŞANDER olan Ankara Şanlıurfalılar Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve geliri Urfalı üniversiteli öğrencilere burs verilmek üzere yapılan “Kültür ve Dayanışma Gecesi” 6 Haziran 2014’de Ankara’da yapıldı.

Ankara’da düzenlenen “Kültür ve Dayanışma Gecesi”ne siyasetçiler, bürokratlar, çok sayıda iş adamları, Şanlıurfalılar ve Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

Şanlıurfa’daki kültürel miras Göbekli tepe buluntularının simülasyonundan sonra gece Ankara Şanlıurfalılar Derneği (ŞANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Nimetoğlu’nun açılış konuşması ile başladı.

Nimetoğlu konuşmasında;  Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Nimetoğlu, amaçlarının gurbette merkez ve ilçe ayrımı yapmadan tek çatı altında birlik ve beraberlik içinde kültür, dayanışma ve eğitime katkı vermek olduğunu belirtti.

Ankara’da okuyan Urfalı üniversiteli öğrencilere destek amacıyla gecen yıl burs vermeye başladıklarını hayırseverlerin desteğiyle bu yıl 40 öğrenciye burs verdiklerini önümüzdeki yıl hedeflerini ise bu sayıyı 100’e çıkarmayı amaçladıklarını açıkladı.

Gecenin açış konuşmasından sonra Ankara Şanlıurfalılar Derneği tarafından ”2013 Yılının En İyileri” ödül töreni yapıldı.

Düzenlenen törende, 2013 yılının, En iyi Rektör ödülü Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’ya, En iyi Bürokrat ödülü Şanlıurfa Belediyesi Su ve Kanal İşleri ŞUSKİ Genel Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu’na, En İyi Sendikacısı ödülü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan’a ve En İyi Sanatçısı ödülü Münevver Özdemir’e ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müşteşarı Mehmet Selim Bağlı'ya ödül verildi.

Törende ayrıca sivil toplum kuruluşlarına ve ŞANDER’e yapmış olduğu desteklerden dolayı “2013 yılının Onur Ödülü” Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e verildi.

Ödül töreninden sonra geliri ŞANDER tarafından burs verilen öğrencilerin eğitimine aktarılacak 3 adet tablonun açık artırımı yapıldı. Tablolardan birini diğerini Şanlıurfa spor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek adına 15 bin TL’ye Uğur Büyükhatipoğlu son tabloyu ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi adına Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan 30 bin TL’ye satın aldı.

Eğitime katkı amacıyla düzenlenen gecede önümüzdeki burs döneminde Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu 5 öğrenciye burs verme sözü verdi.

Gecede davetlilere, Şanlıurfalı TRT sanatçısı Münevver Özdemir ve Mehmet Özbek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi grubu unutulmaz bir gece yaşattılar.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2014, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195