Title of a News Article

Sanık polis için tutuklama istendi

Sanık polis için tutuklama istendi
banner206
 Gezi Parkı eylemlerinde Ankara'da polisin silahından çıkan mermi ile hayatını kaybeden Ethem Sarısülük davasında, sanık avukatları "'Çektim, üç tane sıktım' diyen kişi Ahmet Şahbaz'dır" itirafında bulundu. Savcı olay sonrasında Şanlıurfa'ya tayini çıkan Şahbaz için tutuklama istedi.

Gezi eylemi sırasında Ankara Kızılay'da polis memuru Ahmet Şahbaz'ın silahından çıkan kurşunla öldürülen Ethem Sarısülük'ün davasının altıncı duruşması bugün görülüyor. 

Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ'ın haberine göre, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma için çok sayıda kişi sabah saatlerinden itibaren adliye önünde toplanmaya başladı. Silahından çıkan kurşunla Ethem'in ölümüne sebep olan Ahmet Şahbaz da duruşmada hazır bulunuyor. 

Avukat Kazım Bayraktar, duruşmadaki gerginliğin müşteki tarafından değil alınan yoğun güvenlik önlemlerinden kaynaklandığını belirterek, kapalı duruşmaya karşı çıktı. 

“Çektim sıktım üç tane” videosundaki kişinin katil zanlısı olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişilerin Şahbaz’ın fotoğraflarını istediğini belirten Bayraktar, bu amaçla mahkemeden sanığın fotoğraflarının verilmesini talep etti. 

Sanık avukatları ise bilirkişi incelemesi için fotoğraf istenmesinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu, buna hiçbir zaman izin vermeyeceklerini belirterek, “Çektim sıktım üç tane sıktım videosundaki kişi müvekkilimiz Ahmet Şahbaz’dır” itirafında bulundu. 

EK SAVUNMA HAKKI
Mahkeme başkanı, sanık hakkında, "Kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanma" suçunu düzenleyen TCK'nin 266. maddesinin uygulanma ihtimali olduğunu açıklayarak, ek savunma hakkı verdi. Sanık ve avukatları, daha önceki beyanlarının tekrar ettiklerini söyledi. 

'ŞAHBAZ TUTUKLANMALI' 
Avukat Murat Yılmaz, mahkemenin sanık hakkında olası kastla adam öldürmekten ek savunma istediğine dikkat çekerken, “Bunun en alt sınırdan uygularsanız 16 yıl 8 ay eder. Dolayısıyla sanık tutuklanmalı, ellerine kelepçe takılmalıdır. Sonuç olarak bu celsede mutlaka katil Ahmet Şahbaz tutuklanması gerekiyor. Buradan tekrar elini kolunu sallayarak gitmesi Ethem Sarısülük’ü ve ailesini tekrar öldürmek, hukuku çiğnemesi demektir. 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarihte asla unutulmayacak” dedi. 

'IŞİD'Lİ BENZETME' 

Avukat Kazım Bayraktar, Ahmet Şahbaz’ın kasıtlı olarak Ethem’e ateş etmiş, gizli bir talimatla ateş etmiş olabileceğini belirtirken, “IŞİD’in Irak’ta Şii camilerini bombalaması ile Türkiye’de cemevlerinin kurşunlanması arasındaki zihniyette paralellik vardır” dedi.

Duruşmada savcı, 'olası kasıtlı adam öldürme suçlamasıyla' Şahbaz'ın tutuklanmasını talep etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195