Title of a News Article

Şanlıurfa'da Kent Konseyi karıştı

Şanlıurfa'da Kent Konseyi karıştı
banner206

Başkan Erkan Sözen’in görev süresinin dolmasından dolayı Şanlıurfa Kent Konseyi, Genel Kurul toplantısında seçime gitti.
 
Şanlıurfa Konseyi seçiminde gergin anlar yaşandı. Çalışan Gazeteciler Cemiyet ve Urfanatik İmtiyaz sahibi Tahir Gülebak’ın Kent Konseyinde yaptığı konuşma yarıda kesildi ve gergin anlar yaşandı.

Şair Nabi Kültür Merkezinde yapılan kent konseyi seçimleri öncesinde merkez önünde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemleri aldıkları seçimlerde iki liste yarıştı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Selami Işık, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda temsilci katıldı. Oluşturulan divan kurulu teşekkülünün ardından seçime girecek olan listeler divan kuruluna verildi. Yapılan protokol konuşmalarının ardından divan kurulu tarafından seçime gidilmek istenince bazı sivil toplum kuruluşları seçimlerden önce söz hakkı istemeleri gergin ortamın tırmanmasına neden oldu.
Kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, seçimlerin yanlış bir şekilde yapıldığını ve tüm sivil toplum kuruluşlarının kent konseyinde yer almadığını yapılan çağrılarda usulsüzlük olduğunu ve bu seçimleri yapılmaması gerektiğini söyledi.

Kürsüde konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, seçimlerin yanlış bir şekilde yapıldığını belirtince Güebak’a kulisten bir saldırı gerçekleşmesi ile ortam bir anda gerildi.
Karşılıklı atışmaların ardından ayrılan tarafları sakinleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kürsüye çıkarak yaptığı konuşmada tarafları sükunete davet ederek ortamın yatışmasını sağladı.
Tarafların barıştırılmasının ardından Şanlıurfa Kent Konseyi seçimleri kaldığı yerden devam etti. Üyelerin oylarını kullanmalarıyla devam etti.

Kaynak.damgagazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2019, 02:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195