Title of a News Article

Şanlıurfa'da şehir turu atıldı

Şanlıurfa'da şehir turu atıldı
banner206

Geçen hafta Kudüs'ün İsrail'in sözde başkenti gösterilmesi tüm dünya genelinde büyük krizlere neden oldu. Filistin topraklarına zorla sahip olmak isteyen bir avuç İsrailli, gözünü Kudüs'e dikti. İslam coğrafyasının ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı da içerisinde barındıran Kudüs topraklarınla yaşanan gerginlik gün geçtikçe büyüyor. Bu duruma sessiz kalmayan tek ülke ve millet ise Türkiye ve Türk Milleti.

Türkiye'nin dört bir yanında Kudüs için ayaklanmalar, destek çağrıda bitmiyor. STK, siyasiler ve daha niceleri. Kudüs için tek yürek olan Türkiye'de bir araya gelmeler devam ediyor. 

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları’nın 10 Aralık 2017 günü Kudüs’ün ABD tarafından İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesinin ardından toplumsal tepkiyi yaygınlaştırma amacıyla Konvoy oluşturularak yaklaşık 1000 araçla şehir turu atıldı.

Aynı zamanda Dünya İnsan Hakları Günü olan 10 Aralık tarihinde Şanlıurfalıların da araçlarıyla veya sokaklardaki destek eylemleriyle yoğun katılım gösterdiği konvoy eyleminde bir de basın açıklaması yapıldı. Yapılan basın açıklamasında,”İnsan hakları katili İŞGALCİ SİYONİST İsrail’e, ABD’ye öfkemizi buradan duyuruyoruz. Kararınızı tanımıyoruz.”

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları adına Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun şunları söyledi:

“Tarihin her dönemine damga vurmuş, kutlu İslam beldelerini sınır çizgilerine hapsetmeye çalışmış Hak ile batıl mücadelesinin son perdesi bu yüzyılda yaşanacak gibi görünüyor. Biz Yüce Furkan’a iman etmiş ümmet olarak, Allah’ın nûrunu tamamlamasına nefer olacak mıyız olmayacak mıyız bunun kararını vermek durumundayız. Kudüs’ü işgal eden İsrail’e, İsrail’e destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte biz de sessizliğe gömülüp, yaşadığımız konforun 3-5 yıl daha devam etmesini mi dileyeceğiz, yoksa Hz.Muhammed’in ümmeti olmanın ağır sorumluluğunu yüklenerek meydanlara inecek, küresel katil sürülerinin ve onların maşalarının İslam âlemi üzerine oynadıkları oyunları Bedir’de, Kudüs’ün fethinde, Çanakkale’de ve 15 Temmuz da olduğu gibi başlarına mı geçireceğiz.

Kudüs, İlahi vahyi insanlığa ulaştıran peygamberlerinin kokusu, Mirac’ın ev sahibi, ilk kıblemiz, göz bebeğimizdir. Kudüs işgale uğradığından beri Mükerrem şehir Mekke mahzun, Münevver şehir Medine gözü yaşlı kardeşi Aksa’yı izliyor. Bugün Aksa’ya sahip çıkamazsak, yarın İstanbul’a gelecekler, Bugün Filistin’e sahip çıkamazsak yarın Türkiye’yi isteyecekler, bugün İslam Birliğini kurmak için kol kola giremezsek, yarın sokaklarda kollarımız parçalanacak. Şundan emin olmak gerekir ki Allah’ın vaadi haktır. Ancak Yüce Mevla Hakkı bizim ellerimizle tesis etmek istiyor.

Son olarak Allah’ın vaadini vicdan sahiplerinin sesi olarak Saff Suresi’ndeki Allah kelamıyla haykırıyoruz: “Onlar ağızlarıyla Allah´ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır.” (Saff 8)”

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195