Title of a News Article

Şanlıurfa listeden çıkarıldı!

.

Şanlıurfa listeden çıkarıldı!
banner206
 PKK’nın uyuşturucu deposu Lice’deki kenevir tarlalarının yakılmasının ardından ikinci adım atılıyor. Yeni yönetmelikle, Doğu ve Güneydoğu’da kenevir yetiştirilemeyecek. Kenevir yetiştirilen iller arasında yer alan Şanlıurfa bu listeden çıkarıldı.

Uyuşturucu ticaretinden yılda 1.5 milyar lira kazanan terör örgütüne yönelik Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı operasyonları “kenevir tarlaları”na uzandı. Hükümet, örgütün gelir kaynakları arasında bulunan uyuşturucuya yönelik operasyonları sıkılaştırırken, kenevir yetiştiriciliği konusunda da daha sıkı kontrol uygulanması kararı alındı. 
 
SABIKAYA BAKILACAK 
Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki tarlalarda yetiştirilen kaçak kenevirin imha edilmesinin ardından yönetmelikle denetim artırılacak. Yeni taslağa göre “yetiştiricilik izni verilecek bölgeler” arasında Doğu ve Güneydoğu yer almıyor. Bu işle uğraşacak çiftçilerin daha önce “izinsiz kenevir ekmemiş, uyuşturucu imali, ticareti veya kullanımı işine girmemiş” olması şartı aranacak. Gıda Bakanlığı’nın hazırladığı taslaktan Şanlıurfa çıkarılırken, izinli kenevir yetiştiriciliği şu 19 ilde yapılabilecek: Amasya, Antalya, Burdur, Bartın, Çorum, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak. 
 
ARTIĞI İMHA EDİLECEK 
Mevcut listeden Şanlıurfa çıkarılırken, taslağa göre çiftçiler 1 Ocak - 1 Nisan arasında en büyük mülki amirliğe başvuracak. İzin verilecek yerler, tarım müdürlüklerince kontrol edilecek. İzin belgesinin bir örneği karakollarda olacak. Hasat sonrası esrar elde edilmemesi için kenevirin yan dal, yaprak ve çiçek gibi artıkları imha edilecek. Bilimsel amaçlı çalışmalar da yönetmeliğe tabi olacak. (AKŞAM)

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2016, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195