Title of a News Article

"Şanlıurfa Türkiye’nin ve dünyanın yüz akıdır”

.

"Şanlıurfa Türkiye’nin ve dünyanın yüz akıdır”
banner206

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu Suriye’deki mazlumların ardından doğudaki terör mağdurlarına da yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

Bugüne kadar Suriye’de kalan mazlumlara 233 tır yardım ulaştıran İnsani Yardım Platformu, bugün de 234 ve 235. tırları Halep ve Azez bölgesine ulaştırılmak üzere uğurladı. Uğurlamaya katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; Şanlıurfa halkının sadece Şanlıurfa’ya gelen Suriyelilere değil, ülkelerinde kalan mazlumlara da yardım etmeye devam ettiğini belirtti.

Son zamanlarda bombardımana maruz kalan Halep ve Azez bölgesine yardım tırlarını gönderdiklerini aktaran Vali İzzettin Küçük; iki tır yardım malzemesini de terör mağduru vatandaşlara göndereceklerini kaydetti.

“Şanlıurfa Türkiye’nin ve dünyanın yüz akıdır” sözleriyle açıklamasına devam eden Vali İzzettin Küçük: “Şanlıurfa sadece barındırdığı 520 bin Suriyeliye el uzatmıyor, yurt içinde yurt dışında nerede olursa olsun çevresine gönlünü ve elini uzatan bir şehir. Şanlıurfa halkına şükranlarımı sunuyorum. Yardımları organize eden platform mensuplarına teşekkür ediyorum. Bu yardımları Türkiye’nin değişik illerinden ve belediyelerinden de temin ediyoruz. Yardımlarını buraya ulaştıran bütün gönül dostu insanlara da teşekkür ediyorum” dedi.

İnsani Yardım Platformu yöneticilerinden Adil Saraç da açıklamasında; beş yıldır Suriye’de devam eden savaşta herkesin bir sınav verdiğini, Şanlıurfa’nın da yanı başında yaşanan olaylarla komşuluğunu göstererek sınav verdiğini dile getirdi.

 

Açıklamaların ardından yardım tırlarına gıda, temizlik malzemesi, ısıtıcılar ve çocuk maması gibi temel ihtiyaç malzemeleri yüklendi. Malzemelerin yüklendiği tırlar daha sonra dualarla uğurlandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2016, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195