Title of a News Article

Şanlıurfa UNESCO’ya aday

Şanlıurfa UNESCO’ya aday
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Ticaret Borsası girişimleriyle; Şanlıurfa’yı Unesco Dünya Gastronomi Şehri unvanına kavuşturmak üzere başlatılan girişimler doğrultusunda düzenlenen yemekli toplantıya katıldı.

Cevahir Konukevinde düzenlenen yemekli toplantıya Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra; İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, Şanlıurfa Eski Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Unesco yetkilileri ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

Dünyada sadece beş şehrin kazandığı “Unesco Dünya Gastronomi Şehri” unvanına altıncı şehir olarak talip olan Şanlıurfa, bu girişimde birçok kesimden destek görüyor.  Toplantıya katılan Vali Küçük ise bu ünvanın elde edilmesiyle Şanlıurfa turizminin bundan önemli ölçüde olumlu etkileneceğini belirtti.

Şanlıurfa’nın “Unesco Dünya Gastronomi Şehri” adaylığı lansmanı bugün Şanlıurfa Ticaret Odası Meclis Salonunda yapılacak ve Şanlıurfa’nın adaylık süreci masaya yatırılacak.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195