Title of a News Article

Şanlıurfa Valiliği'nden flaş açıklama...

Şanlıurfa Valiliği'nden flaş açıklama...
banner206

Şanlıurfa Valiliği, OSB'de faaliyet gösteren Yılmazlar Ayakkabı Fabrikası'nın işçileri yıllık izne ayırdıktan sonra kapatılmasına yönelik açıklamada bulundu. Açıklamada, mağdur edilmeyeceğine vurgu yapıldı.
Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
Şanlıurfa Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Yılmazlar Terlik Ayakkabı Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. firması ile ilgili meydana gelen son gelişmeler ışığında kamuoyunu aydınlatma adına aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği hâsıl olmuştur.


Valiliğimiz ve ilgili kurumlarımız öncülüğünde Şanlıurfa’yı ayakkabı üretim merkezi haline getirmek ve yeni istihdam alanları oluşturmak üzere hazırlanan “Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi Projesi’ Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında 2017 yılında destek almaya hak kazanmıştır. Bu proje ile 6. Bölge teşviklerine ek olarak ilk yatırım maliyetlerini minimum düzeye çekmek suretiyle, özel sektörün yatırım kararı almasının kolaylaştırılması ve bu sayede işsizlik sorununun çözümüne hızlı bir şekilde katkı sunulması hedeflenmiştir. Proje kapsamında 2019 yılında tamamlanan 13 adet fabrika binası, planlandığı üzere özel sektörden alınan yoğun yatırım talepleri değerlendirilerek ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren firmalara istihdam taahhütleri karşılığında cüzi kira bedelleri ile tahsisleri gerçekleştirilmiştir. Covid-19 ile ilgili yaşanan sıkıntılara rağmen 2019 yılı sonu ve 2020 yılında yatırımlara başlayan firmalarda istihdam edilen kişi sayısı 2.500’e kadar ulaşmıştır.


2019 yılında yer tahsisi talebinde bulunan firmalardan biri olan Yılmazlar Terlik Ayakkabı Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. bütün taahhütlerini yerine getirerek aynı yıl içinde üretime başlamış ve kısa süre içinde taahhüt ettiği istihdam rakamlarına ulaşarak yaklaşık 800 kişiye iş imkanı sağlamıştır. Üretim faaliyetlerine 2021 yılı Haziran ayına kadar sorunsuz bir şekilde devam eden firma sahipleri, söz konusu tarihte Rusya’daki tesislerinde çıkan bir yangın sonucu yaşadıklarını beyan ederek, ciddi finansal kayıpları telafi etmek amacıyla küçülmeye gittiklerini ve bu gerekçeyle çalışanlarını ücretli ve ücretsiz izne ayırarak bir süreliğine faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını ifade etmişlerdir. 


Yatırımları kolaylaştırmak amacı ile hayata geçirilen bu proje kapsamında faaliyet gösteren firmalar, serbest piyasa koşullarına göre faaliyetlerini sürdürmektedir. Firmaların OSB ve diğer kamu kurumları ile olan ilişkisi sadece kira sözleşmesinden ibarettir.  Bununla birlikte konu, Valiliğimiz ve ilgili kurumlarımız tarafından da yakından takip edilmekte olup, çalışanların mağdur edilmemesi için her türlü girişimde bulunulmaktadır.  
Bahsi geçen firmanın ve burada istihdam edilen çalışanların yaşamış olduğu sıkıntı, hayata geçirilen projelerin mantığına ve bütünlüğüne zarar veren bir durum teşkil etmemektedir. Ayakkabıcılar Sanayi Bölgesi Projesi her durumda istihdam oluşturmaya devam edebilecek nitelikte bir projedir. Nitekim, söz konusu firma, yaşadığı finansal sorunu kısa süre içinde çözüp tekrar üretime geçemez ise tahsis edilen yerlere ilişkin sözleşmeler feshedilerek yer talebinde bulunup beklemede olan diğer yatırımcılara hızlıca yeni tahsisler gerçekleştirilecektir. Bu durumda ilgili firma çalışanı olan işçilerin, çalıştıkları süre boyunca edindikleri tecrübeler de göz önüne alındığında, yeni tahsis yapılacak firmalarda yetişmiş personel olarak hızlı bir şekilde istihdama dahil olacakları değerlendirilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142