Title of a News Article

Şanlıurfaspor için bir araya geldiler…

.

Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları ve Oda Başkanları bir araya gelerek şike olaylarına karşı basın açıklamasıyla tepkilerini ortaya koydular.

Rabia Meydanında toplanan Sivil Toplum Kuruluşları, Oda Başkanları ve taraftarlar, Şanlıurfaspor’a yönelik yapılan mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

Sivil Toplum Kuruluşları ve Oda Başkanlarının adına konuşan ŞASEKOM Dernek Başkanı Faruk Akbaş, şunları dile getirdi, “Bizler, Şanlı takımın sevdalıları olarak, yenmeyi bildiğimiz gibi, onurluca yenilmeyi de çok iyi biliriz. Fakat onursuzca, masa başında, gizli odalarda, sporun, centilmenliğin ruhuna aykırı, kendi ruhunu, takımını satacak veya satın alacak kadar vahim noktaya varan bu şike iddialarını kabul etmemizi kabullenmemizi sessiz kalmamızı hiç kimse bizden beklemesin. Şanlıurfaspor’umuz yalnız değildir.

Gerek Şanlıurfa’da yaşayan ve gerekse de Şanlıurfa dışında yaşayan ve gerekse Şanlıurfalı olmayıp, takımımızın renklerine sevdalı, milyonlarca futbol sever bu bariz şike iddiaları karşısında, futboldan, spordan, soğuyacak duruma gelmiştir. Futbol otoriteleriyle yapmış olduğumuz görüşmelerde otoriteler ilk defa şike iddialarının bu kadar gerçekçi delillerle tespit edildiğini ifade etmektedirler.

Konunun önemine binaen bir çok kulüp başkanı, spor yorumcusu, Şanlıurfaspor Yönetim kurulumuzu arayarak, haklı davamızda yanımızda olacaklarını özellikle ifade etmişlerdir.

Yarın etik kurulunda görüşülmesi beklenen konunun, hakkaniyetli adaletli bir kararla neticelenmesini, Antep Belediyesporun bir alt lige düşürülüp, yerine Şanlıurfasporumuzun hakkettiği üst lige çıkarılmasını aksi bir kararın Türkiye’de şikeyi meşrulaştırma olacağını haykırarak ifade ediyoruz.

Spor Bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören’den temiz ve şikesiz bir lig için ve hakkın hak sahibine verilmesi için azami gayret bekliyoruz.

Bu konuyla ilgili başta sayın Başbakanımız, milletvekillerimiz, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız, il ve ilçe teşkilatlarımız, STK’larımız, muhtarlarımız ve takıma herkesten fazla emek veren kahraman ve cefakar taraftarlarımızın ellerinden geldiğince konuyu takip ettiklerini vurgulamak isteriz.

Bu kural ve ahlak dışı oluşumlarla mücadele için, Şanlıurfaspor Yönetim Kurulunun yanında yer alıp hukuk önünde mücadelemizi sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.” Şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık dağıldı. 


Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2017, 19:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195