Title of a News Article

Satış: Devlet Hastaneleri kapanmasın

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinin Eyyübiye Devlet Hastanesine taşınması gündemde… Çocuk Hastanesinin yanındaki esnaflar, hastanelerin taşınacak olmasına tepki gösterdiler. Eczacı Sinan Satış, yetkililerin aldıkları bu karardan vazgeçmelerini istedi.

 

PAŞA BENZER

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinin Ağustos yada Eylül ayında hizmete girmesi beklenen 800 Yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesine taşınacağı dillendiriliyor. Çocuk Hastalıkları Hastanesi yakınında yer alan eczacı ve diğer esnaflar, basın açıklaması yaparak bölgelerinde yer alan hastanenin taşınma kararına tepki gösterdiler.

 

“Sorun çözülmeyecek”

Hastanenin bulunduğu bölgedeki bazı mahalle muhtarlarının da destek verdiği basın açıklamasında konuşan Eczacı Sinan Satış, “Mevcut Çocuk Hastanesi ile Kadın Doğum Hastanesinin taşınması demek mevcut sorunu çözmeyeceği kanaatindeyiz” dedi.

Şanlıurfa Çocuk Hastanesinin kapasitesi 400 yataklı ve Doğum Evi Hastanesinin de 200 yataklı olduğunu,  bunların toplamda 600 yataktan oluştuğunu dile getiren Satış, açıklamasında şunları kaydetti;

Eyyübiye Devlet Hastanesi gerçekten güzel bir hastane, emeği geçen herkese yetkililere, Bakanımız Faruk Çelik’e teşekkür ediyoruz. Ancak mevcut Çocuk Hastanesi ile Kadın Doğum Hastanesinin taşınması demek mevcut sorunu çözmeyeceği kanatindeyiz. Bu hastanelerin Eyyübiye Devlet Hastanesine taşınması durumunda Şanlıurfa’nın kalbi konumundaki Haliliye İlçesinde hastane kalmayacak. Bizim yetkililerden ricamız; Bu hastaneleri taşımak yerine mevcut kadroyu arttırıp orada ayrı bir hastane açılmasıdır. Çünkü araştırmalarımıza göre; İlimiz yataklı hastane açısından Türkiye ortalamasının çok gerisindedir, 77. Sırada yer alıyor. Bu sorun ek hastaneler ile çözülebilir. Urfa’nın tek çocuk ve doğum hastanesi kapanmasın. Yetkililerden ricamız; Bu soruna duyarlılık gösterip mevcut hastanelerin kapasiteleri korunsun. Eyyübiye Devlet Hastanesinde de aynı hizmetler verilsin, başka hastanelerden buraya doktor çekilerek bu hizmet yine yapılabilir, atamalarla buranın kadrosu güçlendirilebilir.”

 

“Hepimiz borçluyuz”

Çevrede bulunan bir esnaf ise, “Kimse bizi özel hastanelere mecbur etmesin. Bizi Çocuk Hastanesinden mahrum etmesinler. Esnaf olarak hepimiz borçluyuz, senetlerimizi ödeyemiyoruz, yarın öbür gün iş yerlerimizi kapatacağız, perişan olacağız. Bu nedenle bu hastaneler kapanmamalıdır. Esnaflar mağdur edilmemelidir” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2016, 13:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
ŞANLIURFA
ŞANLIURFA - 8 yıl Önce

DOĞUM HASTANESİ ZÜLÜM MERKEZİ İDİ. KAPANMASI EN DOĞRU KARARDIR. ESNAF CEBİNİN DERDİNDE AMA GARİBAN ÇİLE ÇEKİYORDU.

Melik
Melik - 8 yıl Önce

Şehirde hastane kalmadı ne diye kapatıonuz

SIRADAKİ HABER

banner195