Title of a News Article

Sayıları 2 Bin 334'ü buldu

.

Sayıları 2 Bin 334'ü buldu
banner206
 Bayırbucak bölgesinde devam eden şiddetli hava saldırılarından kaçarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli Türkmen ve Arap çocukların sayısının, son 5 günde 2 bin 334'e ulaştığı bildirildi.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Bayırbucak bölgesinde, saldırıların şiddetlenmesi üzerine, binlerce Suriyeli Türkmen ve Arabın Yamadi kampına sığındığı hatırlatıldı.Saldırıların Yamadi kampına da sıçraması üzerine, çoğunluğunu bebek, çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu 731 kişilik ilk sığınmacı kafilesinin 29 Ocak'ta Yayladağı'nın Pulluyazı köyündeki sınır noktasından Türkiye'ye giriş yaptığı anımsatıldı. Pulluyazı'da, Türkiye'ye sığınan 5 bin 642 Suriyeli misafirin yaklaşık yarısının çocuklardan oluştuğu belirtilen açıklamada, "Bayırbucak bölgesinde devam eden şiddetli hava saldırılarından kaçarak Başbakanlık AFAD koordinasyonunda, Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli Türkmen ve Arap çocukların sayısı, son 5 günde 2 bin 334'e ulaştı" ifadesi yer aldı.

Suriye'deki saldırılardan uzakta Türkiye'de güvenli bir yaşama kavuşan küçük misafirlerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bildirildi.Açıklamada ayrıca, şu ana kadar 57 hasta/yaralı misafirin sağlık ekiplerince tedavileri yapılmak üzere sağlık merkezlerine sevk edildiği aktarıldı.

GÜVEÇÇİ İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

Biyometrik kayıt işlemlerinin ardından, ailelerin bir kısmının akrabalarının yanına yerleştirildiği, diğerlerinin ise AFAD'ın Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki barınma merkezlerine gönderildiği bilgisine yer verilen açıklamada, AFAD'ın Bayırbucak Türkmenleri için Yayladağı'nda kurduğu Güveççi Barınma Merkezi'nin de ilk misafirlerini kabul ettiği belirtildi. Açıklamada, bugün itibarıyla 299 kişinin yerleştiği barınma merkezinde alımların devam ettiği bildirildi.

AFAD koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Hatay Valiliği işbirliğiyle devam eden çalışmalar için 228 personel görevlendirildiği, bölgeye ayrıca 3 mobil koordinasyon merkezi, mobil ikram aracı, mobil mutfak tırı, mobil fırın aracı, 6 ambulans ve 8 araç sevk edildiği duyuruldu.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2016, 23:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195