Title of a News Article

Schmidt son yolculuğuna uğurlanıyor

 Schmidt son yolculuğuna uğurlanıyor
banner206

Tatil için bulunduğu Almanya’da geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Alman Arkeoloji Enstitüsü'nde görevli 61 yaşındaki Prof. Dr. Klaus Schmidt, Cuma günü Almanya’nın Diebach şehrinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlanacak. 

Göbeklitepe'deki kazıların başkanlığını yürüten ve Göbeklitepe’nin tanıtımında büyük rol oynayan Prof. Dr. Klaus Schmidt, 21 Temmuz Pazartesi günü tatilde bulunduğu Almanya’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 61 yaşındaki Schmidt için Cuma günü saat 14.00’te Almanya’nın Diebach şehrinde bulunan anne ve babasının evinin önünde cenaze töreni düzenlenecek. 

“Onun kalbi tüm insanlara açıktı”
Alman Arkeoloğ’un eşi Çiğdem Köksal-Schmidt, sosyal medyada yayınladığı mesajında şunları kaydetti;

“Sevgili Dostlar,

Dayanılmaz acının sebebi, o kaçınılmaz son an, neşeli ve mutlu olduğumuz aydınlık bir günde geldi, bizi buldu. Bir an ona sımsıkı sarıldım, bir sonraki an elini tutmuş bana geri dönmesi için yalvarıyordum.

Güzel yürekli, dupduru, sımsıcak insan, sevgili eşim, gözbebeğim, birtanem Klaus’ u son yolculuğuna hazırladım.

İdrak etmekte zorlandığım bu veda gününün tarih, saat ve yeri 25.07.2014 Cuma, 14:00, Gartenfeldweg 6, 91583, Diebach. Anne ve babasının evinin önünde, çok sevdiği bahçesinde toplanıp, hep beraber ona son yolculuğunda eşlik edeceğiz.

Bu uğur vaktinde düşünceleriniz ile dahi olsa onunla olursanız, mutlu olacaktır. Onun kalbi tüm insanlara açıktı.”

Bu arada Almanya’da düzenlenecek olan cenaze töreninde Şanlıurfa’yı Vali İzzettin Küçük’ün temsil etmesi bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 13:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195