Title of a News Article

Seçilmiş'ten Suriyelilerle ilgili önemli paylaşım...

Seçilmiş'ten Suriyelilerle ilgili önemli paylaşım...
banner206

Seçilmiş" Hiç bir mülteci sınır dışı edilmez"

Düzensiz Göçle Mücadele Daire Başkanı Başkanı ve Şanlıurfa'da vali Yardımcılığı görevi süresince birçok başarılara imza atan, özellikle de Suriye'de ki iç savaştan dolayı Türkiye'ye kaçan onbinlerce mültecinin ülkeye alındığı dönemin en büyük şahitlerinden birisi olan başarılı bürokratı Ramazan Seçilmiş, mültecilerle ilgili kanun maddesi paylaşımında bulunarak Türkiye'nin hassasiyetini dile getirdi.

2011 yılında başlayan Suriye'de ki iç savaş sonrası en büyük göç dalgasına ev sahipliği yapan ve neredeyse tüm imkanların kendileri için sağlandığı Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin geri dönüp dönmeyecekleri belirsizliği sürerken, Şanlıurfa eski Vali Yardımcısı Düzensiz Göçle Mücadele Daire Başkanı Ramazan Seçilmiş, konuyla ilgili önemli bir madde paylaştı. 

Bölge bölge Suriye'de halen devam eden iç savaştan dolayı Suriyeli mültecilerin sınır dışı edilmesini doğru bulunmadığı kanun maddesiyle ifade eden Ramazan Seçilmiş, böyle bir durumda hiç bir yabancı ülkemizden sınır dışı edilemez dedi.

İşte o kanun maddesi 

"6458 sayılı Kanunun Geri Gönderme Yasağını düzenleyen 4. Maddesi kapsamında geri gönderilmesi halinde işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza ve muameleye tabi tutulacak veya hayatı tehdit altında bulunacak hirbir yabancı ülkemizden sınırdışı edilmesi mümkün değildir."

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2019, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195