Title of a News Article

Şefik Aygöl Genel Müdür oldu

Şefik Aygöl Genel Müdür oldu
banner206

Gece saatlerinde yayımlanan yeni kararname ile birçok vali olmak üzere çok sayıda bürokratın yeri değişti.

67 bürokratın açıklanan kararname ile görev yerleri değişti. Bunlar arasında yer alan Akçakale eski ilçe Kaymakamı Şefik Aygöl, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcılığından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne atandı. 

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 4 yıl kadar kaymakamlık yapan Şefik Aygöl, devletin vermiş olduğu birçok görevi başarıyla yerine getirdiği biliniyor. 

Urfastar olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü olarak atanan Akçakale eski ilçe Kaymakamı Şefik Aygöl'ü tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.

ŞEFİK AYGÖL KİMDİR?

Batman’ın Beşiri ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Batman’da tamamladı. 1996 yılında girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini 2000 yılında başarıyla tamamladı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Üyesi olan Sn. AYGÖL, aynı üniversitenin İşletme Bölümünde “Yönetim ve Organizasyon” konulu Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 2003–2004 yılları arasında İngiltere’nin Exeter Üniversitesinde bir yıl süreyle meslekî konularda bilgi görgü ve dil eğitimi aldı.  

Mülkî idare mesleğine 2001 yılında Siirt Kaymakam adayı olarak intisap etti. Kütahya’nın Dumlupınar Altıntaş ve Domaniç ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı. 2005 yılında 89. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamladı. Konya – Derebucak, Erzincan - Otlukbeli İlçelerinde çalıştıktan sonra 2008 yılı Ağustos ayında Şanlıurfa Akçakale İlçesine atandı. Kaymakamlık görevinin yanında 4 yıl süreyle Akçakale Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği görevini de yürüttü. 2012 yılında Mülki İdare Amirleri Kararnamesiyle Rize Vali Yardımcısı olarak atanan Sn. Aygöl Vali Yardımcılığı görevinin yanında 2014 yılından itibaren Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini de yürüttü. Mahalli idareler kapsamında üst düzey yöneticilere çeşitli eğitim, seminer programları icra etmiş ve mezkûr konularda makaleleri yayımlanmıştır. 28.06.2015 tarihli Mülki İdare Amirleri Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü emrine atanan Sn. Aygöl aynı Genel Müdürlükte 3 yıl boyunca Daire Başkanı olarak görev yaptı. Bu görevi esnasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde icra edilen Muhtarlar Toplantılarını organize etmiş ayrıca Köydes, Kırdes , Coğrafi Bilgi Sistemi ve Güvenlik Yolları projesinin koordinatörlük görevini icra etmiştir. Sn. Şefik AYGÖL, 30.11.2017 tarihinde İçişleri Bakanlığı Müdürler Encümeni Kararıyla 1.Sınıf Mülki İdare Amirliğine yükseltilmiştir. 2019/268 numaralı Mülki İdare Amirleri Atama kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü emrine Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. Halen İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı ve Vilayetler Birliği Genel Sekreteri görevlerini yürütmektedir. Aygöl evli ve dört çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195