Title of a News Article

Şehit askeri binlerce kişi uğurladı

.

Şehit askeri binlerce kişi uğurladı
banner206
 Kilis'te Suriye sınırında açılan ateş sonucu şehit düşen Er Yusuf Beylen, memleketi Şanlıurfa'da düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı törende, anjiyo ameliyatı olması nedeniyle oğlunun cenazesini göremeyen baba İsa Beylen, Türk Bayrağı'na sarılı tabutun açılmasını istedi. Vali İzzettin Küçük devreye girerek, tabutun açılmaması konusunda babayı ikna etti.

IŞİD'in açtığı ateş sonucu şehit düşen 21 yaşındaki Er Yusuf Beylen, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine bağlı Tepecik köyü meydanında düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, askeri ve sivil devlet erkanı, sevenleri, yakınları ve vatandaşları katıldı.

Oğlunun şehit haberini geçirdiği anjiyo ameliyatı nedeniyle yatırıldığı hastanede alan acılı baba İsa Beylen ise cenaze töreni için hastaneden taburcu edilmesini istedi. Son kontrollerinde olumsuz durum bulunmayan Baba Beylen, taburcu edilmesinin ardından tören alanına gelerek, cenazeye katıldı. Son anda törene yetişen baba, oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutu başına gelerek naaşını görmek istedi. Vali Küçük'e de talebini dile getiren baba İsa Beylen'i Vali Küçük ikna etti. Acılı baba, binlerce kişinin arasında tabutun açılamayacağının belirtilmesi üzerine, eşi ve diğer çocuklarının da tabutun yanına gelmek istediğini söyledi. Vali Küçük'ün "Gelsinler" demesi üzerine anne Fatma Beylen ile kız çocukları da tabutun başına geldi. Acılı anne Arapça feryat ederken, kız kardeşleri ise 5 aydır görüşemediklerini söyleyerek şehit kardeşinin resmini öptü.

 

ASKERİN TERİNİ SİLDİ

Şehidin amcası Salih Beylen ise tabutun başında nöbet tutan, sıcaktan terleyen askerin terini sildi. Gençlerin tekbir sesleri arasında gelen şehit Yusuf Beylen'in cenazesi kılınan cenaze namazı ve duaların ardından silah arkadaşlarının omzunda son yolculuğuna uğurlandı. Acılı baba ise oğlunun cenazesini göremeden son yolculuğuna uğurladı.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142