Title of a News Article

Şehit yakınları Çanakkale'ye uğurlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şehit yakınları ve gazilerden oluşan 130 kişilik heyetin Çanakkale Gezisi'ne destek verdi. Heyetin ulaşımını otobüsle yapacağını öğrenen Başkan Nihat Çiftçi, yolculuğun uçakla daha uygun olacağını belirterek gerekli birimlere talimat verdi.

Çanakkale Valiliği'nin daveti üzerine Çanakkale'ye gitmek için hazırlık yapan Şanlıurfa Şehit Aileleri ve Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği'nin ulaşımını Büyükşehir Belediyesi kolaylaştırdı. Heyetin ulaşımını otobüsle yapacağını öğrenen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilgili birimlere talimat vererek Çanakkale gezisi için uçak biletleri aldırtıp geziye uçak yolculuğuyla katılmalarını sağladı.

Uğurlamaya katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi yetkilileri, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Müdürlüğü Murat Demirkol geziye katılan heyeti GAP Havaalanından uğurladı. Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar Şanlıurfa İl Müdürlüğü Murat Demirkol, Çanakkale'nin Türkiye tarihinde çok önemli manevi bir yere sahip olduğunu belirterek "Şehit aileleri ve gazilerimizin Çanakkale'de bulunan ve tarihimizde büyük bir öneme sahip olan şehitlerimizin ziyaretine yönelik gerçekleştirilen bu program kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın vermiş olduğu destek gerçekten bizim için çok önemli. Büyükşehir Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Aslan ise duygu dolu anlar yaşadıklarını söyledi. Birçok ailenin hayatında ilk kez böylesine bir yolculuğa çıkacağını da sözlerine ekleyen Başkan Aslan, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın yaptığı bu yaklaşımından dolayı kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. 130 kişilik bir grupla Çanakkale'deki kutsal mekana gidiyoruz. Herkesin bildiği gibi 260 bin şehidimizin olduğu kutsal topraklara gitmek bizleri çok duygulandırıyor. Çoğu arkadaşlarımız hayatlarında ilk kez gitme imkanı buluyor. Muharip Gaziler adına Büyükşehir Belediye Başkanımıza minnettarız" diye konuştu.

 

BAŞKAN YAVUZ, "BÜYÜKŞEHİR'İN YAKLAŞIMI BU ZİYARET KADAR DUYGU VERİCİ OLDU"

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile seyahate yönelik görüşmesinde Başkan Çiftçi'nin ulaşımın uçakla olmasını önerdiğini ve bu yaklaşım için büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ise "Biz, ilk kez şehit aileleri ve gaziler derneği olarak birlikte Çanakkale'ye gidiyoruz. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Seyahatimiz otobüsle olacaktı ancak Nihat başkanımızın şehit ve gazilere verdiği değerden dolayı otobüsle yolculuk yorucu olduğundan dolayı bu yolculuğa izin vermedi ve uçakla gidiş gelişimizi karşıladı. Büyükşehir Belediyesi'nin şehit ve gazi ailelerine bu yaklaşımı bizleri bu ziyaret kadar duygulandırmıştır" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Şehit aileleri ve gazi yakınları, dualarla uğurlandı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195