Title of a News Article

Şehitlerin nasıl getirildiğini açıkladı...

.

Şehitlerin nasıl getirildiğini açıkladı...
banner206

 HDP eski milletvekili Esat Canan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK ile çıkan çatışmada yaşamını yitiren askerlerden 16'sının cenazesini, bölgeye giren bazı sivillerle birlikte alarak askerlere teslim ettiklerini ileri sürdü.

Yüksekova'dan çatışmanın olduğu yere giden eski Hakkari milletvekili Esat Canan, BBC Türkçe'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yasak bölge ilan edilen olayın yaşandığı bölgeye girdik, cenazeler yerdeydi. Cenazeleri, beraber gittiğimiz halkla birlikte topladık. Askeri makamlara teslim ettik ve dönüyoruz. Şu an bizim girdiğimiz alanda çatışma yok. Sivil kayıp ve yaralı var mı bilemiyoruz. Canlı kalkanlar halen oldukları yerde duruyor. Dünden beri cenazeler olay yerinde kalmıştı ve kaldıramıyorlardı. Halk inisiyatifi olarak gitmeye mecbur kaldık. Eski milletvekili olarak yetkililere müdahale edeceğimizi ve cenazelere sahip çıkacağımızı söyledik. PKK'lı kayıplarına rastlamadık. O konuda bir bilgimiz yok."

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında şehit cenazelerine "Güvenlik Birimleri"nin ulaştığını açıkladı.

 Davutoğlu, "Güvenlik birimlerimiz Derin Vadi de bulunan karayolunu kontrol altına almış dün akşamki çatışmalarda şehit düşen kahraman askerlerimize ulaşmış ve tahliye etmiştir." dedi.

Odatv.com

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195