Title of a News Article

Şengal'de korkunç bilanço

Şengal'de korkunç bilanço
banner206
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) isimli insanlık düşmanı örgütün 3 Ağustos’ta Şengal’i işgal etmesi ardından işlediği katliamların boyutları ortaya çıkmaya başladı. Bilanço korkunç: En az 3 bin kişi hayatını kaybetti, 5 bini kaçırıldı, 300 çocuk ve yaşlı açlıktan can verdi.

İşlediği vahşi suçlar ile tanınan insanlık düşmanı örgüt IŞİD, 3 Ağustos günü KDP peşmergelerin alandan geçilmesi ardından Şengal bölgesini işgal etti. Aynı gün YPG güçleri 100 km uzaktaki Rabia’dan Irak’a girerek Şengal’e birlikler gönderdi. YPG güçleri bir gün sonra, on binlerce insanın katliam tehdidi altında sığındığı Şengal dağlarına ulaşarak, hızlı bir şekilde sivillerin güvenliği için denetim kurdu.

Ancak dağlara doğru yapılan bu zorlu göç de tam bir insanlık trajedisine sahne oldu.  

Şengal merkezi ve köylerinde yoğun katliamlar işlenirken, dağlarda insanlar açlık ve susuzluk altında yaşam savaşı veriyor. 

4 Ağustos günü HPG güçleri müdahalede bulundu ve bölgeye güç gönderildi. HPG ve YJA Star güçleri Şengal dağlarındaki mültecilerin güvenli bir şekilde Batı Kürdistan’a tahliye edilmesi için insani koridorlar açtı. Binlerce kişi bu koridorlardan Rojava’ya ulaştırıldı. Bir yandan çetelere karşı şiddetli bir savaş yürütülürken, diğer yandan sivillerin korunması ve onlara yardım ulaştırılması için yoğun bir çaba gösterildi.  Buna karşın, en az 300 çocuk ve yaşlının açlık ve susuzluğa dayanamayarak can verdiği bildiriliyor. Bu sayının daha da artmasından endişe ediliyor.  

Hayatta kalanlar, alanda çetelere karşı savaş yürüten güçler ve yerel kaynakların tanıklıklarından oluşturulan bilançoya göre 3 bine yakın kişi IŞİD tarafından katledildi, 5 bini aşkın kişi de kaçırıldı. Bunlar arasında çok sayıda kadın ve genç bulunuyor. Akıbetleri bilinmiyor. Bir kısmının Musul’a bağlı Badoş beldesinde tutuldukları belirtiliyor. (gazetevatan)

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 15:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195