Title of a News Article

Şenlik havasında fidan dikimi...

Şenlik havasında fidan dikimi...
banner206
Şanlıurfa OSB’de şenlik havasında fidan dikimi

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde bugün başlatılan ağaç dikme seferberliği yoğun ilgi gördü. Bölge Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 1500 dönümlük araziye akın eden vatandaşlar fidan dikmek için birbiriyle yarıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde ilan edilen ve ülke genelinde başlatılan Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında 11 milyon fidan dikimi projesi Şanlıurfa’da da düzenlendi. Geniş bir coğrafyaya sahip olan Şanlıurfa’da, bugün saat 11:11’de fidanlar dikilmeye başladı ve hedef 300 bin fidan dikmek olacak.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu ile ekibinin bölgede daha önce başlattığı 6 bin zeytin ağacı doğaya kazandırıldı. Öte yandan bugün başlatılan ağaçlandırma seferberliği ile birlikte yine Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Bölge Müdürlüğü’ne tahsis edilen 1500 dönüm arazide binlerce çam, zeytin gibi fidanlar; okul öğrencileri, kamu kurum personelleri, Sivil Toplum Kuruluşu mensupları tarafından ekilmeye başladı. Bölgede başlayan fidan dikimi kapsamında ilk etapta bugün yaklaşık 60 bin civarında fidan dikiminin yapılması planlanıyor.

İş makineleri tarafından kazılan binlerce oyluğa fidanlar tek tek dikildi. Şenlik havasında geçen fidan dikimine Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. Bölgeye dikilen fidanların sulaması da, yine OSB Müdürlüğü tarafından yapılacak. Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen bölgede, tam bir şenlik havası vardı.

Fidan Dikim etkinliğine Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu’nun yanı sıra Eyyübiye Müftüsü Adem Dobur, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç ve birçok STK Başkanı katıldı.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2019, 14:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195