Title of a News Article

Sevenleri ‘Müslüm babayı’ unutmadı

.

Sevenleri ‘Müslüm babayı’ unutmadı
banner206

Arabesk müziğinin ünlü isimlerinden Müslüm Gürses, vefatının 4'üncü yılında sevenleri tarafından kendi adını taşıyan müzede anıldı.

Memleketi Şanlıurfa'da 3 yıl önce açılan "Müslüm Gürses Müzik ve Sanat Müzesi"nde sanatçının yaşamı boyunca sahnelerde giydiği kıyafetlerin yanı sıra müzik aletleri, plak, kaset ve fotoğrafları ile bal mumundan yapılmış heykeli yer alıyor.

Gürses'in hayranları, müzeyi onun seslendirdiği şarkılar eşliğinde gezme imkanı buluyor.

Müze sorumlusu Zeynep Yılmaz yaptığı açıklamada, Müslüm Gürses'i vefatının yıl dönümünde andıklarını söyledi.

Gürses'in, Türkiye'de sanat camiasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yılmaz, "Bugün müzemiz merhumun hayranlarını ağırlıyor. Gelen ziyaretçiler burada merhumun hem özel kıyafetlerini hem de plaket ve aksesuarlarını görme imkanı buluyor." dedi.

Müzeyi ziyaret edenler arasında bulunan Mustafa Özgültekin de Gürses'i "kimsesizlerin sesi" olarak tanımladığını belirterek, "Müslüm Baba şarkılarıyla fakir tabakaya hitap eden bir sanatçımızdı. Gürses, yaşamı boyunca hiçbir zaman medyada kendini farklı göstermedi. Her zaman fakir insanların yanında oldu. Müzedeki kıyafetlerine baktığınızda halktan biri olduğunu görürsünüz. Müslüm Baba her zaman halkla iç içeydi. Bizim içinde Gürses Şanlıurfa'nın mega iftarıydı." diye konuştu.

 

Çocuğuna Müslüm ismini verdi

Kars'tan gelen Ayşe Kaptan, Müslüm Gürses'i çok sevdiği içir oğluna adını verdiğini söyledi.

Müzeye ilk kez geldiğini dile getiren Kaptan, "Onu çok seviyoruz. Sevgisi hala yüreğimizde burada onun eşyalarını ve fotoğraflarını görünce çok duygulandım. Allah'tan ona rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Gürses'in Türkiye'de yeri dolmayacak sanatçılardan olduğuna değinen Veli Gürkan da "Gürses'in hemşerisi olduğum için gurur duyuyorum. Ölümünün ardından her zaman müzeye gelerek onu anıyoruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195