Title of a News Article

Sevindiler!

.

Sevindiler!
banner206
 Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine yerleşen Suriyeli Abdulkadir-Midya Halid çiftinin 4 yıl boyunca çektikleri çocuk hasreti, Türkiye'deki tedavilerinin ardından dünyaya gelen ikiz bebekleriyle sona erdi.

Suriye'de 4 yıl önce evlenen Abdulkadir-Midya çiftinin 4 yıl boyunca çocuklar olmadı. Ülkelerindeki hastanelerde yapılan tüm tedavilere rağmen bebekleri olmayan çift, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındı. Viranşehir ilçesinde özel bir tıp merkezine başvuran Midya Halid, yumurtalık hormonları ile ilgili gördüğü 2 yıllık tedavinin ardından hamile kaldı. Çift, 9 ay sonra ise ikiz bebek sevinci yaşadı. Çiftin çocuk hasreti yaklaşık 4 yıl sonra ikiz bebekle sona erdi.

Çift, kız bebeklerine Avrupa'yla geçmek isterken suda boğularak ölen ve deniz kıyısındaki görüntüsü ile tüm dünyanın dikkatini çeken Aylan'ın ismini verirken, erkek bebeklerine ise Suriye'nin Şam kentindeki Yermük kampında çektiği açlıkla gündeme gelen Emira'nın ismini verdi.

Viranşehir'de Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Mert Ulaş Barut, bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Çiftin bebek sahibi olabilmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Op. Dr. Barut, "Suriyeli hastamız bize başvurduklarında bebek sahibi olmak istediklerini belirttiler. Biz de yaptığımız inceleme tedavi ve tetkikler sonucunda yumurta hormonlarında problem tespit ettik. çiftin bebek sahibi olabilmesi için elimizden gelen tüm çabayı, imkanları seferber etti. Sonuçta genç çiftimiz ikiz bebek sahibi oldu. Ciddi bir mutluluk taşımakla birlikte bu yavrucakların bakımı için ciddi bir desteğe ihtiyaçları var. Umarım yetkililer bu konuda gerekli hassasiyeti gösterirler" dedi.

Özel Hastanenin müdürü İlyas Aldınalp ise ikiz bebeği dünyaya getiren doktor Mert Ulaş Barut'un daha önce de başka bir çiftin üçüz bebek sevincine vesile olduğunu hatırlattı. Aydınalp, "Hastanemizde son derece titizlikle yapılan tedavi ve tetkikler sonucunda Halid çifti ikiz bebeklere kavuştu. Doktorumuz daha öncede bir çiftin üçüz doğum yapmasına vesile olmuştu. Doktorumuzu bu başarılı tedavisinden dolayı kutlarken genç çifte de ikizleri ile birlikte ömür boyu mutluluklar dilerim" diye konuştu.

4 yıllık hasretin ikiz bebekle bitmesinin şokunu yaşadıklarını belirten Halid çifti ise "4 yıldır evliyiz ama çocuğumuz olmuyordu. Tedavinin ardından ikiz bebek sahibi olduk. Bir kızımın ismini Aylan olarak koydum. Çok mutluyuz" dedi. iki bebeğe bakmakta zorlandığını belirten baba Abdulkadir Halid, "Ben gündelik işlerde çalışıyorum. Bazen günlerce iş bulamıyorum. Yetkililerden bizlere ve ikizlerimize destek çıkmalarını bekliyoruz" dedi.

Hastanedeki hemşire ve görevlilerin ilgi odağı olan Suriyeli ikizler ve ailesi, hayırsevenlerden uzatılacak yardım elini bekliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2015, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195