Title of a News Article

Sevindiren haber!

Sevindiren haber!
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi içinde USB şarj giriş yeri, kablosuz internet ağı ve televizyonun bulunduğu 2 körüklü otobüsü ulaşım filosuna dahil etti.

Halkın konforlu ve rahat seyahat gerçekleştirmesi için toplu taşıma sistemini modern teknolojiye göre dizayn eden büyükşehir belediyesi,  yeni hatlar açmakla beraber toplu taşıma filosunu güçlendiriyor.

3 ay önce hizmete sunulan 12 metrelik 15 adet otobüsü  toplu taşımada ki  bazı sıkıntıları çözmüş ve halkın büyük beğenisini toplamıştı.

Büyükşehir belediye başkanı Celalettin Güvenç otobüsleri teslim alma töreninde yaptığı konuşmada Şanlıurfa'nın en büyük sorunlarından olan trafik sorunu üzerinde hassasiyetle çalıştıklarını söylemiş ve her geçen gün ulaşım filosunun modern teknolojik otobüslerle büyüyeceğinin müjdesini vermişti.

Yapılan çalışmalar kapsamında 150 yolcu kapasiteli 18 metre uzunluğunda ve 4 kapılı olan 2 adet körüklü otobüs satın alınarak halkın hizmetine sunuldu.

Söz konusu otobüsler son modern teknoloji ile donatılmış. Otobüslerde yolcu konforu ve güvenliği de üst düzeyde tasarlanmış. Klima donanımıyla yolculara yaz aylarında daha keyifli yolculuk yapma şansı tanıyan otobüslerdeki 1 terabayt kayıt yapabilen 3’lü kamera sistemi, yolcu ayak bastığı sürece kapıların kapanmasını engelleyen sensörlü sarı çizgili güvenlik şeridi, motor bölümündeki otomatik yangın söndürme tesisatı; güvenlik önlemleri olarak ön plana çıkıyor.

GPS takip sistemli, otomatik şanzımanlı ve “Teknoloji harikası” olarak nitelendirilen otobüslerin engellilere yönelik özellikleri de örnek olacak nitelikte. Tekerlekli sandalye kullanan engelliler için  orta kapıda platformu bulunan otobüs, alçak tabanlı ve gerektiğinde kaldırıma daha da yaklaşabilmesi için 7 santimetre yana yatabiliyor.

Vatandaşın teknolojik aletlerini şarj edebilmesi için otobüsün içinde 5 ayrı noktada USB şarj giriş yer,  yolculuk sırasında internet keyfini yaşayabilmesi için kablosuz internet ağı ve televizyon keyfi içinde 6 adet plazma televizyon bulunmaktadır.

Otobüslerin ilk etapta Osmanbey Kampüsü hattında görev alacağı ihtiyaç duyulması halinde ise diğer hatlarda kullanılacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesi, Körüklü otobüslere 609 bin Euro harcanırken daha önce satın aldığı 25 otobüse 3 Milyon 156 bin Euro, 18 otobüs için 2 Milyon 210 Bin Euro ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan 5 otobüs içinde 25 bin TL para ödedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan büyükşehir belediye başkanı Celalettin Güvenç, 4 adet körüklü otobüs sipariş ettiklerini ancak beklenmedik bir teknik arıza nedeniyle 3 adet otobüs satın aldıklarını söyledi.

Alınan 2 adet körüklünün Şanlıurfa'ya ulaştığını belirten Güvenç, "3 adet körüklüye 609 bin Euro yani 1 Milyon 700 Bin TL vererek filomuza kattık. bunu 2 tanesi bugün itibariyle hizmete girecek diğerini de en kısa zamanda hizmete katacağız. Üniversite hastanemizin açılıyor onun için filomuzu ciddi bir şekilde güçlendirdik Şanlıurfa'mıza hayırlı olsun" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195