Title of a News Article

Şeyhleri için bakın ne yaptılar?

Şanlıurfa’nın önemli isimlerinden kanaat önderi ve Nakşibendi Tarikatına mensup Şeyh Muhammed Ali Arslan’ın Hac’dan dönmesini kutlayan 50 kişilik bir grup, zikir gösterisi yaparak sevgi gösterisinde bulundular.

80 yaşındaki Şeyh Muhammed Ali Arslan, geçtiğimiz Kurban Bayramı öncesi kutsal topraklara gitmişti. Üzüntüyle Hac’a uğurlanan Şeyh Arslan’ın dönüşü müritleri tarafından coşkuyla karşılandı. Yaz mevsiminde Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı Yaylacık ikamet eden Şeyh Muhammed Ali Arslan’ın hacdan dönmesi Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerin gelmesine neden oldu. Son olarak Bursa’dan Şanlıurfa’ya otobüsle gelen bir kafile, Şeyh’in hacdan dönmesini zikir yaparak kutladı.

 

Bursa Urfa Kardeşliği…

Bursa’dan Şanlıurfa’ya gelen kafile’nin Nakşibendi Tarikatı mensubu olan Şeyh Muhammed Ali Arslan’a olan sevgilerini göstermeleri ve Şeyh’in diğer müritleri tarafından birbirlerine kaynaşmalarına neden oldu. Türk- Kürt kardeşliği gösterisi yapan kafile, burada 2 gün boyunca Şeyhleriyle birlikte kaldılar.

Bu arada Yaylacık köyünde hayırsever iş adamları tarafından 2010 yılında inşa edilen Şeyh Seyda El Cezeri Cami ve yatılı medresesi, her gün farklı konukları ağırlıyor. Kız ve erkek öğrencilere Arapça Dil, ve Kur-an’ı Kerim derslerinin de verildiği medresede onlarca öğrenci yatılı kalıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 14:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
Düzeltme
Düzeltme - 3 yıl Önce

Bursa dan gelen kafile Şeyh Seyda hazretlerinin k.s halifesi Şeyh Seyda Hacı Hasan hzleri k.s ve müridleri

SIRADAKİ HABER

banner195