Title of a News Article

SGK Müdürü'nden müjde

SGK Müdürü'nden müjde
banner206

30.11.2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2014/7016 karar sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılandırma kapsamında yer alan bazı başvuru ve ödeme süreleri değiştirildi.

Buna göre; 60/g prim borçları dışında (genel sağlık sigortası primini kendisi ödeyenlerden gelir testi yaptırmayanların borçları) kalan tüm prim borçları için müracaat süresi 1 ay uzatılarak, müracaatın son günü 02.02.2014 ilk ödemenin son günü ise;  02.03.2014 olarak yeniden düzenlendi.

Konu ile ilgi açıklamada bulunan Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, “Bilindiği üzere; Kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı Kanun ile Kurumumuzun sigorta primi, genel sağlık sigortası prim borçları, 4/b (Bağ-Kur) prim borçları gibi birçok alacakların yeniden yapılandırılmasına imkân sağlanmıştır.30.11.2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2014/7016 karar sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yapılandırma kapsamında yer alan bazı başvuru ve ödeme süreleri değiştirilmiştir.  Buna göre; 60/g prim borçları dışında (genel sağlık sigortası primini kendisi ödeyenlerden gelir testi yaptırmayanların borçları) kalan tüm prim borçları için müracaat süresi 1 ay uzatılarak, müracaatın son günü 02.02.2014, ilk ödemenin son günü 02.03.2014 olarak yeniden düzenlenmiştir.”dedi.

BAĞKUR'LUYA EMEKLİLİK KREDİSİ

Prim borcu sebebiyle emekli olamayan BAĞ-KUR sigortalılarına Halk Bankası tarafından kredi verileceğini söyleyen İl Müdürü İsmail Ünlü, BAĞ-KUR kolay emeklilik yolunun açılmış olduğunu söyledi.

Müdür Ünlü, “ Ayrıca, Kurumumuza borcu olan 4(b) kapsamındaki sigortalıların borçlarının tasfiyesi amacıyla, uygun koşullarda kredi kullandırılması için Kurumumuz ile Türkiye Halk Bankası A.Ş. arasında 26.11.2014 tarihinde işbirliği protokolü imzalanmıştır. Banka ile imzalanan protokol,  4 (b) bendi kapsamındaki sigortalılardan, prim borcundan dolayı emekli olamayan kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkâr ve çiftçilere,   4(a) bendi kapsamında çalışan ve önceden 4(b) bendi kapsamında çalışması nedeniyle prim borcu olan ve borcunu 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırarak ödeme yapması halinde yaşlılık aylığına hak kazanacak sigortalılara, Her hangi bir teminat göstermeden kredi kullanmak suretiyle emekli olma ve sağlık hizmetlerinden yararlanma imkânını kapsamaktadır. Protokol gereğince, Kurumumuza borcu olan işveren ve sigortalılarımıza masrafsız olarak (hayat sigortası, yasal yükümlülükler hariç) 0,97 faiz oranı ile 36 aya kadar kredi kullandırılacaktır. Kredi kullanan sigortalılardan, dosya masrafı (tahsis masrafı) alınmayacaktır.  Bu imkândan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın İl müdürlüğümüzden temin edecekleri dilekçeleri ile müracaat etmelerini beklemekteyiz. Emekliliği hak etmeyen 4/b sigortalılarımız veya çeşitli borçları bulunan vatandaşlarımızın bu kapsamda kredi kullandırılması söz konusu değildir.” Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2014, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195