Title of a News Article

SGK’dan uyarı!

SGK’dan uyarı!
banner206

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürlüğü, 30 Nisan 2015 tarihi itibariyle 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu bulunan kişilerin 31 Temmuz 2015 tarihine kadar ödememeleri halinde sigortalılıkların sistem tarafından otomatik olarak durdurulmaya başlandığını duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Şanlıurfa İl Müdürü İsmail Ünlü, yaptığı açıklamada, kamuoyunda torba kanun olarak bilinen 6645 sayılı kanunla getirilen düzenlemeye göre, 30 Nisan 2015 tarihi itibariyle 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu bulunan 4/B (Bağ-Kur) sigortalısı olanların, bu sürelere ilişkin prim borçlarını 31 Temmuz 2015 tarihine kadar ödememeleri halinde sigortalılıkları durdurulma işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılmaya başladığını söyledi.

63. geçici maddeye ilave edilen kanuna göre 30 Nisan 2015 tarihi itibari ile 12 aydan fazla prim borcu olan sigortalıların bu borçlarını durdurma veya dondurma hakkına sahip olduklarını hatırlatan Ünlü, "Bu sigortalılarımızdan ilk defa tescili yapılanlar tescili yapılmış tarih itibariyle daha sonra ara ara primlerini ödemiş olan sigortalılarımız da, ödemiş olduğu prim nispetinde karşıladığı gün itibariyle hizmeti durdurulur. Bu durumda olan sigortalılarımızın, ilerdeki bir tarihte bu dondurulmuş olan sürelerini ihya etmek isterlerse ya da yaşı gelmişte hizmeti yetmemiş durumda olan sigortalılarımızın emekli olmak istemeleri halinde bu dondurulmuş olan süreler, sigortalılarımızın o zamanki primleri ödemeleri şartıyla bu hizmet kendilerine verilmeye başlanmıştır. Daha önce 4/b prim borcu nedeniyle sağlık hizmetlerinden faydalanamayan vatandaşların da yeni yasa gereği sağlıktan faydalanabilirler. Bugüne kadar borcundan dolayı sağlık hizmetlerinden yararlanamayan 4/b sigortalılarımız artık sigortalılarını dondurarak 1 Mayıstan sonraki cari ay primlerini ödemek şartı ile sağlık hizmetlerinden yararlanma imkânına kavuşmuş oldu. Detaylı bilgi almak için vatandaşlarımızın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüze ve bağlı bulunan Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerimize başvurabilirler"diye konuştu.

 

GELİR TESTİ YAPTIRMAYANLAR DİKKAT

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayıp genel sağlık sigortalısı olarak sayılan vatandaşlar için de uyarılarda bulunan Ünlü, "6552 sayılı kanunla birlikte genel sağlık sigortası kapsamında borcu bulunan veya genel sağlık sigortası tescili yapıldığı halde gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlarımızın borçlarını yapılandırma süresi 30 Eylül 2015 tarihinde sona erecektir. Yeni bir mağduriyet yaşanmaması için, vatandaşlarımızın 30 Eylül 2015 tarihine kadar bulundukları yerleşim yerindeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gelir testi başvurusu yaptırması ve test sonucu primli sigortalı olması gereken vatandaşlarımızın merkez müdürlüklerimize müracaat ederek mevcut borçlarını yapılandırması gerekiyor. Ayrıca İlk ödemeler Kasım 2015 itibariyle yapılmaya başlanacaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2015, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195