Title of a News Article

Şimşek’ten jest

 Şimşek’ten jest
banner206

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek’in 500 Suriyeli sığınmacının ihtiyacını karşıladığı öğrenildi.

Suriye’nin Rakka kentine bağlı Kobani İlçesinde devam eden IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalardan kaçarak Suruç İlçesine gelen Suriyelilerin bir bölümü, Yönlü Köyüne sığındı. Yönlü Köyü’nde Mızar Kültür Merkezi, Taziye Evi, okul ve çok sayıda evde Binlerce Suriyeli sığınmacı kalıyor.

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek’in, Yönlü Köyü’nde kalan yaklaşık 500 Suriyeli sığınmacının yemek, su ve diğer ihtiyaçlarını giderdiği öğrenildi.

Köy sakinlerinden Şükrü Yüksel, “Bunlar hepsi bizim yakınlarımız, kardeşlerimizdir. Bizim isteğimiz Devletimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz maddi manevi olarak bu kardeşlerimize sahip çıksınlar. Türkiye’nin 81 vilayetinden bu insanlara yardım etmelerini bekliyoruz. Biz elimizden geldiğince onlara bakıyoruz evlerimize de aldık. Fethi Şimşek de bizimle konuştu, ne gerekiyorsa yapın dedi. Bizde elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Urfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek’in abisi Mehmet Şimşek ise, Suriyelilere ellerinden geldiğince yardım ettiklerini belirterek, “Kendilerini evlerimize alıyoruz, yemekler veriyoruz. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz” diye ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195