Title of a News Article

Sınırda beklenen gelişme...

Vali İzzetin Küçük ve Vali Yardımcıları tüm mesaisini sınır hattında geçiriyorlar.

Sınırda beklenen gelişme...
banner206

 Suruç ilçesindeki Yumurtalık sınırında bekleyen yüzlerce mülteci aracının geçişine izin verildi.

Kobani bölgesinden Türkiye’ye sığınanların sınırın diğer tarafından bekletilen araçların geçişine  kontrollü olarak izin verildi.

Geçtiğimiz hafta sonu sınır hattına gelerek burada incelemelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriye’lilerin  araçların ve hayvanların Türkiye tarafından korunması için talepte bulunmuşlardı. Bakan Çelik, ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ile telefonla görüşerek sorunu aktarmıştı. Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük’e  Suriyelilere kolaylık sağlanması konusunda talimat vermişti.

Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, ve Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, sınırın Türkiye tarafından  araç ve hayvanlar için alt yapı çalışmalarını tamamladılar. Bugün yaklaşık 200 araçın geçişine izin verildi.

İŞİDtarafından saldırı tehdidi ile karşı karşıya kalan Kobanilerin geçişinde ise dün rekor kırıldı. Bir günde yaklaşık 10 bin kişi  Türkiye tarafına giriş yaptı. Suruç ilçesine bağlı  Yumurtalık bölgesinde günlerdir koordinasyonu başarıyla sağlayan Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş,Suriyelilerin mal ve can güvenliğini sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

 Sınırda bekleyen onlarca hayvanın ise ilerleyen zamanlarda geçirilmesi bekleniyor.

IŞİD’in Kobane işgali nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli Kürt mülteciler, otomobil, kamyon, kamyonet, ve tarımda kullanılan araçlarının yanı sıra beslediği hayvanları da beraberinde getirdi. Mülteciler, sağlık kontrollerinin ardından sınırdan geçirilirken, hayvan ve araçların geçirilmesine izin verilmediği için sınıra paralel yüzlerce araç ve hayvan kuyruğu oluştu. İznin verilmesi üzerine araçlar kontrollü bir şekilde sınır noktasından Türkiye tarafına geçirildi. Araçlar asker tarafından uyuşturucu ve bomba dedektörü köpekler tarafından sıkı bir şekilde arandı.

Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, araçların geçişinin kontrollü bir şekilde yapıldığını ifade ederek, ‘yaklaşık 10 bin araç sınırın diğer tarafından bekliyor, bu araçların geçişini sağlayacağız, hayvanların ise satıl alarak et-balık kurumuna verilmesini önerdik’dedi.

Öte yandan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suruç ilçesinde ki incelemelerin ardından sınır hattına giderek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195