Title of a News Article

Sınırda tehlikeli bekleyiş!

Sınırda tehlikeli bekleyiş!
banner206

 Türkiye'nin yurtdışındaki tek toprak parçası olan ve Suriye'nin Halep kenti sınırlarında bulunan Süleyman Şah Türbesi’nin çevresi Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kontrolüne girince, Şanlıurfa sınırında konuşlanan Türk askeri birlikleri hareketlilik başladı.

Süleyman Şah Türbesi’nin çevresindeki Türkmen ve Arap köylerinin IŞİD’in kontrolüne geçmesinden sonra Türk askerleri tarafından saygı nöbetiyle korunan Süleyman Şah Türbesi’ne İŞİD güçlerinin her an saldırma girişinde bulunma ihtimalinden dolayı Şanlıurfa sınırında konuşlanan Türk askeri birlikleri de teyakkuz durumuna geçti.

Türkiye’nin, Süleyman Şah Türbesi’ne yapılacak herhangi bir saldırı sonucunda misli ile cevap vereceği öğrenildi.

 

Türbe, Türk komandoları tarafından korunuyor

Karakozak köyü yakınlarındaki Süleyman Şah Türbesi 25 Türk komandoları tarafından korunuyor. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin dedesi olan Süleyman Şah 1086 yılında iki askeriyle birlikte Fırat nehrini geçerken şehit olmuş ve oraya defnedilmişti. Bölge, Osmanlı Devletinin yıkılmasından sonra Fransız Hâkimiyetine geçmesine rağmen 1921 yılında Fransa ile yapılan Ankara anlaşmasına göre Türbe, Türkiye Cumhuriyeti toprağı olarak kabul edilmiş ve Türk askeri tarafından korunması kararlaştırılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195