Title of a News Article

Sınırdaki tahliye kararı kaldırıldı

 Sınırdaki tahliye kararı kaldırıldı
banner206

Kobani’de hayatın normale dönmeye başlamasıyla IŞİD ve PYD güçleri arasındaki çatışmalar nedeniyle sınırda alınan tahliye kararı kaldırıldı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi sınırında bulunan Suriye’nin Kobani kentinde IŞID güçleri ile PYD arasında süren çatışmalarda Suriye’den ateşlenen bir havan mermisinin Şanlıurfa Suruç’taki bir eve isabet etmiş, sınırdaki Küçük Kendirli ve Büyük Kendirli mahalleleri 5 Ekim 2014 tarihli Valilik kararıyla, güvenlik gerekçesiyle boşaltılmıştı. Yaklaşık beş ay süren çatışmalar son bulurken, güvenlik nedeniyle Valilik tarafından alınan sınırdaki tahliye kararı kaldırıldı. Alınan karar bölge halkı tarafından memnuniyetle karşılanırken boşaltılmak zorunda kalan Mürşit pınar ve Kendirci köylerine sivil halkın geri dönüşü başladı. Her iki köyde incelemelerde bulunan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, ayrıca kapatılan iki okulda Pazartesi gününden itibaren eğitime yeniden başlanacağı müjdesini verdi. Öğrencilerin beklediği müjdeyi veren Suruç İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi sınıra sıfır noktada bulunan Mürşitpınar ve Kendirci köylerinde incelemelerde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi. Köy alanında vatandaşların ve çocukların büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Kaymakam Çiftçi daha sonra tahliye edilen köylerdeki evlerde incelemelerde bulunarak vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Bir süre vatandaşlarla görüşen Kaymak Çiftçi, çatışmalar sırasında kurşun ve havanların hedefi olan okullarda incelemelerde bulunarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Demirbilek’ten bilgi aldı. Kaymakam Çiftçi yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz üzere iki köyümüzde sınırımızda devam eden savaştan dolayı güvenlik nedeniyle boşaltılmıştı. Burada iki okulumuzda da eğitime ara vermek zorunda kalıp öğrencilerimizi başka okullara nakletmek zorunda kalmıştık. Bundan dolayı da sivil vatandaşlarımız gibi öğrencilerimizde çok sevdikleri okullarından uzaklaşmak zorunda kaldıkları için çok üzülmüşlerdi. Nihayet sınırımızda sona doğru gelinen savaşın ardından her iki köyümüzde tahliye kararı kaldırıldı ve bu kararın ardından geri dönüşler gerçekleşmeye başladı. Bugün her iki köyümüzü ziyaret ederek köylü kardeşlerimizle sohbet ettik sorunlarını ve taleplerini dinledik. Bu durumdan en çok öğrencilerimiz etkilenmişti” dedi.

 

Tahribat onarılacak

Çiftçi, boşaltılan köylerde zarar gören 2 okulun hasar tespiti yapıldığını vurgulayarak, okulların pazartesi gününe kadar onarılacağını ifade etti. Çiftçi ayrıca Mürşitpınar Sağlık Ocağı'nın da tekrar hizmete başlayacağı müjdesini verdi. Bir süredir taşıma sistemi ile eğitimlerini başka okullarda sürdüren öğrenciler ise kaymakam amcalarına teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2015, 18:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195