Title of a News Article

Sivas'tan Urfa'ya yürek yakan haber...

Sivas'tan  Urfa'ya yürek yakan haber...
banner206

Şanlıurfa'dan Sivas'a giden mevsimlik tarım işçilerinden acı haber geldi. Tarım işçiliğinde çalışan 2’si kardeş ve 1’i kuzen olmak üzere 3 çocuk, serinlemek için girdikleri Kızılırmak'ta boğuldu.

Olay, Sivas’a 20 kilometre mesafedeki Kızılkavrak köyü yakınlarında meydana geldi. Serinlemek için Kızılırmak’a giren yaşları 13 ile 15 arasında olan 4 çocuktan 3’ü bir daha çıkamadı. Haber üzerine olay yerine gelen çocukların aileleri, olay yerine AFAD ve jandarma ekiplerini çağırdı. AFAD’da görev yapan ve dalarak su altında arama çalışması yapan balik adamlar, kayıp 3 çocuğun cesedine ulaştı. Çocuklarının cansız bedenini gören aileleri, sinir krizleri geçirirken, cenazeler otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu arada boğulan çocuklar ve ailelerinin, Urfa'nın Bozova ve Halfeti ilçelerinden Sivas'a şeker pancarı toplamak için mevsimlik tarım işçisi olarak gittikleri öğrenildi.

Ölenlerden ikisi kardeş

Yapılan otopsinin ardından Sivas Belediyesine ait cenaze aracı ile toprağa verilmek üzere memleketleri Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine gönderildi. Hayatını kaybeden Mahmut Yağmur ve Kadir Yağmur’un kardeş oldukları, Mehmet Zurnacı’nın kuzenleri olduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2020, 22:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195