Title of a News Article

Siverek bu panelde buluştu

Siverek bu panelde buluştu
banner206

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesinde ‘’Yeni Türkiye Geleceğini Tartışıyor’’ ve ‘’Madde Bağımlılığı ile Mücadele’’ konulu konferansın Şanlıurfa ayağında ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Konferansa, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M.Kasım Gülpınar, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İnan, yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyyüp Cenap Gülpınar gençlik merkezinde düzenlenen ’Yeni Türkiye Geleceğini Tartışıyor’’ ve ‘’Madde Bağımlılığı ile Mücadele’’ konulu projenin koodinatörlüğünü Şanlıurfalı Eğitimci ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Danışmanlarından Zeynep Müjde Sakar yapmaktadır. Sakar konferansın açılış konuşmasında ‘’Yeni Türkiye Geleceğini Tartışıyor Konferanslar Serisi’’ olarak düzenlenen ilk toplantıyı, Dünyada ve Türkiye’de önemli bir sorun haline gelen madde bağımlılığı ile mücadele konusu ile gerçekleştiriyoruz, diyerek şunları kaydetti.

“Çocuğun ilk eğitimi ailede başlar ancak aile eğitimi ile birlikte toplumun çevresinin eğittiği hayatlarda var. Eğitim ile başlayan bu sürecin doğru yönetilmesi amacı ile gerek Sivil toplum kuruluşları gerek aileler ortak çalışarak madde bağımlısı olan bireyleri toplum içerisinde yanlızlaştırmak yerine topluma kazandırmak, ortak mücadele ruhunu oluşturmaz durumundayız. Denetleme birimlerine destek vererek madde bağımlılığı ile mücadele etmek hepimizin görevidir. Eğer bizler aynı havayı, aynı toprağı, aynı ülkeyi paylaşıyorsak bağımlılık ile de mücadele etmekte bizim asli görevimizdir’’ dedi.

Proje’nin koordinatörü Zeynep Müjde Sakar’ın konuşmasının ardından kürsüye Siverek İlçe Kaymakamı Hamza Erkal çıktı ve Devletin bağımlı olan gençlere veya bireylere uzattığı her eli daima tutan bir güçtür diyerek şunları kaydetti.

İlçe Kaymakamlığı olarak Sivil Toplum kuruluşları ile birlikte 2 yıl gibi bir süreye aşkındır madde bağımlılığı ile ilgili birlikte orta çalışmalarımız oldu. Madde bağımlılığı ile ilgili mücadele ilkel yöntemlerle mücadele etmektense bilimsel açıdan yaklaşan insan davranışlarını inceleyen insanlar tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum. Siverek’te Sivil Toplum kuruluşları ile ortak yaptığımız projelerden biri şuanda Siverek’te iki katlı bir apartman dairesinde psikolojik destek vererek inanların bağımlılık nedenlerini cevaplarını arayarak bilimsel olarak çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bugün burada yapılan bu konferansın da faydalı olacağını düşünüyor ve emeği geçen ve bizlere her fırsatta yardımcı olan başta Sayın Vekilimiz M.Kasım Gülpınar ve Zeynep Müjde Sakar Hanımefendiye teşekkür ediyorum’’ dedi.

Konuşma sırası Şanlıurfa AK Parti Milletvekili M.Kasım Gülpınar’a gelince isminin anons edilmesi ile birlikte konferans salonunda Gülpınar sesi ile adeta yankılandı. Sevgi tezahüratları ile kürsüye çıkan Gülpınar, salona baktığımda kadınlar, kucaklarında veya yanlarında çocukları ile kimileri de eşleri ile beraber gelen erkekleri görüyorum. İşte geleceğin Türkiye’sinin çocukları bu çocuklardır diyerek şunları kaydetti. Anneler babalar bugün bu salonda yanınızda bulunan çocuklar sizlere Allah’ın birer nimeti olarak verilmiştir. Eğer bu nimetlerin kıymetini bilmez iseniz sadece size küflet olmaktan çıkar toplum için birer küflet haline gelirler. İşte bunun içindir ki bu zararlı bağımlılıklarla mücadelede ailelerin üzerine daha fazla görev düşmektedir. Madde bağımlılığı dediğimiz şey aslında maddi ve manevi olarak topluma, aileye ve bireyin kendisine zararı olan alışkanlıklar desek daha mantıklı olur sanırım. Burada sadece uyuşturucu bağımlılığından veya alkol bağımlılığından bahsetmiyoruz. Ama şu da bir gerçek ki madde bağımlılığı bizim en önemli sorunumuz.

 

BATININ ZENGİN ÇOCUKLARININ EĞLENCESİ

Madde bağımlılığı bize Batı’dan gelen bir alışkanlık çünkü Batıda daha çok zenginlerin kendi çocuklarının tatminsizlik duygusunu gidermesi için en son çare olarak madde bağımlılığı kazandırıp tatmin olmaları için çalışıyorlar adeta tabi birde bununla birlikte bunun sermayesini elinde tutanlar var. Ülkemizde bu zengin çocuklarından çok toplumun hemen hemen herkesi mine yayılmış durumda, Sağlam ailelerin yapılarının bozulması çocuklarımızın yapısını bozuyor temennimiz ailede başlayan bu bozulmayı ancak dindar aile ve dindar gençlik ile aşabiliriz.

 

DİNDAR AİLE, DİNDAR GENÇLİK KİMSEYİ KORKUTMASIN

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bazen katıldığı programlarda bu konuya değiniyor. Bunu telaffuz ettiği zaman korkanlar, garip bulanlar veya alay edenler. Güçlü bir imana sahip aile ve toplumu bilmedikleri için böyle düşünüyorlar. Çünkü Allah korkusu içinde biraz olan bir insanın bile hiç Allah korkusu olmayan birinden daha iyidir. Temennimiz odur ki dindar nesilden bahsederken kastettiğimizin ne olduğunu en kısa sürede anlarlar. Dindar bir nesil derken, dindar gençliğin idealleri olması ve bu idealleri ile dünyayı daha yaşanılabilir bir yer kılmak, nereye gittiğinin farkında olan bir nesilden bahsediyoruz. İşte partimizin bu düşünce ile hareket etmeye devam edeceğiz. Kim nasıl alay ederse etsin ancak bizim görüşlerimiz bunlar herkesin saygı göstermesi gerekiyor.

 

ÇÖZÜM KENDİ İÇİMİZDE

Gülpınar konuşmasının devamında özellikle batıda uyuşturucu ile mücadelede artık devlet denetimi modeline geçilmiş diyerek şöyle devam etti. ‘’ Batı ülkelerinde artık madde bağımlılığı ile mücadelede Devlet önünü alamadığı için artık denetimli bir şekilde gençler esir ediliyor. Bağımlı gençleri önemsemiyorlar sadece yeter ki denetimimizde olsun zaten önüne geçemiyoruz diyorlar. Biz gençlerimize sahip çıkarak devletin tüm organları ile bu gençlerimizi kendi haline bırakmayacağız. Dindar bir gençliği ancak dindar bir ebeveyn olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Kim ne görüşte ise onlara saygımız var ancak bizimde görüşümüz dindar bir gençliği yetiştirmek onlarda bizim görüşümüze saygı göstermek durumundalar’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 19:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142