Title of a News Article

Siverek tarihinde bir ilk!

Siverek tarihinde bir ilk!
banner206

 Siverek Belediyesi tarihinde ilk kez bir bayan belediye başkanlık makamına oturdu. Şanlıurfa’nın en büyük ilçelerinden biri ve 1926 yılına kadar il olan Siverek ilçesi tarihinde ilk kez bir bayan belediye başkanlık makamına oturarak belediyeyi yönetiyor.

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, temaslarda bulunmak üzere gittiği Ankara ziyareti dolayısıyla görevini belediye meclis üyesi Nezahat Yeyin’e teslim etti. Belediye Başkan Vekili Yeyin böylelikle Siverek tarihinde ilk kez belediyenin bir bayan tarafından yönetilmesine imza attı.

Nezahat Yeyin’in belediye başkanlığına vekâlet etmesini duyan Siverekli kadınlar başkanlık makamına gelerek kendisini tebrik etti. Güneydoğu gazeteciler Federasyon Başkanı ve aynı zamanda Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Talat Akay, Genel Sekreter Müslüm Abacı ile Siverek’te belediye başkanlık makamına ilk kez oturan Yeyin’i makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunarak şunları kaydetti:

“Siverek 38 ilden büyük olması itibariyle önemli bir merkez ve ilk kez bir bayanın belediye başkanlığına vekâlet etmesi bizi mutlu etti. Bu gelişme Siverekli bayanlar açısından önem taşıyor, bayanlarımıza bu imkânı sağlayan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum”

Belediye Başkan Vekili Nezahat Yeyin Güneydoğu Gazeteciler Federasyon Başkanı Akay ile beraberindekilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine ve Siverekli diğer bayanların siyasete girmelerine olanak sağlayan başta Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar ile Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz’a Siverekli bayanlar adına teşekkür ettiğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2014, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195