Title of a News Article

Siverek'te DEDAŞ binasına yürüdüler

.

Siverek'te DEDAŞ binasına yürüdüler
banner206
 Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde elektriklerinin sık sık kesildiğini belirten mahalle sakinleri, tepki göstererek DEDAŞ hizmet binasına yürüdü. 

Haliliye ve Abdalağa Mahalesi'nde ikamet eden vatandaşlar, elektriklerinin sık sık kesildiğini iddia ederek Dicle Epsaş hizmet binası önünde toplandı. Önceki gece lastik yakarak yol kapatan mahalle sakinleri bu sefer DEDAŞ hizmet binasına yürüdü. Kalabalık grup DEDAŞ önünde toplanarak yetkililerle görüşmek istedi. Emniyet güçleri DEDAŞ hizmet binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Emniyet müdürü, DEDAŞ yetkilileri ve kalabalık grup temsilcileri arasında kısa bir görüşme yapıldı.

DEDAŞ Siverek Şube Şefi Ömer Duyar, "Elektrik kesintilerinin temelinde trafolara aşırı yüklenmelerin olması nedeniyledir. iki mahallenin keşisim noktasında elektrik sıkıntısı yaşanmaktadır. Trafo yetersizliğinden kaynaklanmıyor. Abone sayısına bakıldığında standart yerlerde 1,5 katı kadar daha abone olsa o trafolar yine yetiyor. Vatandaşımız ısınmayı odunla değil de elektrik sobasıyla yaptığı için yetersiz kalıyor." diye konuştu.

Öfkeli vatandaşlar ise tepki göstererek; "DEDAŞ gelsin trafosunu kaldırsın. Biz karanlıkta kalıyoruz, çocuklarımız mum ışığında ders çalışmak zorunda kalıyor. Teller üst üste kopuyor. Telefonumuz şarj edemiyoruz. Bir aydır ceryanımız yok bize fatura geliyor." dedi. Polis, DEDAŞ binası çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2016, 21:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195