Title of a News Article

Siverek yarınlara hazırlanıyor

Şanlıurfa kent merkezinin yanı sıra tüm ilçelerde yaz aylarının gelmesi ile birlikte çalışmalarını daha da hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, "Alt yapı sorunlarına 100 yıllık çözümler" hedefiyle ilçeleri adeta şantiyeye çevirdi. Çalışmaların yoğunlaştığı ilçelerden Siverek'te altyapı konusunda revizyona giden ŞUSKİ, kaliteli ve dayanıklı malzemeler kullanarak ilçeye hak ettiği hizmeti ulaştırıyor.

Şanlıurfa il sınırları içerisindeki tüm vatandaşlara; kent merkezi, ilçe ve kırsal ayrımı yapmaksızın hizmetler ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, özellikle altyapıda geleceği esas alarak yatırımlar yapmayı sürdürüyor. Kanalizasyon hattı, yağmur suyu şebeke hattı, içme suyu şebeke hattı, kolektör hattı, depo yapımları, sondaj kuyu çalışmaları, drenaj uygulamaları ve yeni tesisleri ile Sivereklilerin hak ettiği hizmeti kendilerine ulaştırmak için ilçenin dört bir yanında çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ŞUSKİ) yaklaşımı vatandaşların da takdirini topluyor.

 

KANALİZASYON SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

İlçenin birçok mahallesinde toplam 11 bin 875 metre kanalizasyon hattı döşeyen ŞUSKİ, 2 bin 441 metre de şebeke hattı döşerken, 2 bin 696 metrelik ise hat temizliği yaptı. ŞUSKİ ayrıca merkez ilçelerin genelinde 661 adet vidanjör talebini yerine getirerek, vatandaşlardan gelen sorunlara anında çözüm bulmayı esas alıyor.

 

13 YENİ TESİS TAMAMLANDI

İlçenin çeşitli mahallelerinde yine 7 bin 744 metre içme suyu şebeke hattı döşeyen ŞUSKİ, ayrıca Siverek'e 13 yeni tesis, 92 adet geliştirme tesisi ve 76 sondaj kuyusu kazandırdı. ŞUSKİ ekipleri kendilerine iletilen bin 191 arızaya da müdahale ederek, vatandaşların refahı için bu konuya duyarlılığını sürdürüyor. Öte yandan Siverek Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapım aşamasında olduğu ilçede, Siverek Kanalizasyon ve Kolektör Hattı çalışması da uygulama aşamasında. Siverek İçme Suyu Şebekesi Projesi Fizibilite Raporu ve Projelendirmesi de devam ederken yine Siverek İçme Suyu İsal Hattı ve İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi de hazır duruma getirildi.

Bu arada ŞUSKİ, 85 bin 500 metrelik Siverek Gedik Grubu 16 Ünite İçme Suyu Projesi, 15 bin metrelik Karacadağ Mahallesi Kanalizasyon Projesi, Siverek İçme Suyu Şebekesi ve Depo Yapım İşi, 30 Adet Sondaj Kuyusu ve yağmur suyu drenaj yapım çalışmalarının da planlamasını yaparak kısa sürede hayata geçirmeye hazırlanıyor.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "SİVEREK İLÇEMİZ TAMAMİYLE KAZILIYOR"

Siverek'teki çalışmaları değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek'te alt yapı çalışmalarına kalıcı çözümler üretmek adına büyük bir özveri sergilediklerini vurguladı.

İlçe genelinde bir çok bölgede eş zamanlı alt yapı çalışmalarının başladığına dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Alt yapısı eksikliğini tamamladan üst yapı çalışmalarına başlamanın kamu yararına olmadığını" söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Siverek'te bir çok projenin başladığına dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "Siverek ilçemiz tamamiyle kazılıyor. Yağmur drenaj projesini hayata geçirdik. İçme suyu ve atık su kanalizasyon hatları yapım aşamasında ve ilçe genelinde geniş kapsamlı bir çalışma mevcut. Allah'ın izniyle atık su arıtma tesisimizi tamamladık ve şuanda test aşamaları sürdürülüyor. Tüm ilçemizde yapmayı planladığımız içme suyu arıtma tesininde ihalesini gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizde arıtılmış su verme noktasında büyük bir yol kat ettik. İlçelerimizde alt yapı eksikliğini tamamlamadan üst yapıya geçmek kamu kaynağını doğru kullanma anlamına gelmez. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı koordinasyonlu ve sistemli bir şekilde sürdürüyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2016, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195