Title of a News Article

Siverek’e müjde

 Siverek’e müjde
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar’ın girişimleri sonucunda Siverek İlçesine Harran Üniversitesinin Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruluyor.

Harran Üniversitesi Senatosu, 6.11.2014 tarihli oturumunda 2014.17.05 nolu kararı ile Siverek ilçesine Uygulamalı Bilimler Fakültesi kararı almış ve bu kararını Yüksek Öğretim Kuruluna göndermişti.

Yüksek Öğretim Kurulunca yapılan incelemeler tamamlanmış olup, Harran Üniversitesi’nin bu talebi uygun görülerek, YÖK; aldığı 5896 sayılı kararla Siverek’e Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulmasını onadı.

Konu ile alakalı bir açıklamada bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu; “Üniversitemiz almış olduğu karar doğrultusunda,Siverek ilçemize kurmayı düşündüğümüzUygulamalı Bilimler Fakültesi için YÖK’ e yapmış olduğumuz teklif kabul edilmiştir. Siverek ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Sivereklilerinçabası, özellikle bina başta olmak üzere alt yapı sorunları çözmeleri bunda etken olmuştur. Harran Üniversitesi olarak 2007 yılından beri ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarına büyük önem vermiş, bu okullarımızınbina, yurt problemlerini büyük ölçüde çözmüş bulunmaktayız. Tabi bir üniversitenin bir ilçeye girmesi o ilçenin gelişmesi noktasında önemli yer tutmaktadır. EminimSiverekhalkıda fakültesine sahip çıkacak ve fakültenin gelişmesinoktasında gayret sarf edecektir. Emeği geçen, başta Kasım Gülpınar olmak üzere Sayın  ekillerimize,üniversitemiz senato üyelerine, Siverekhalkına,belediye başkanlığı ve kaymakamlığa teşekkür ederim” Dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2014, 10:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman enecik
Osman enecik - 9 yıl Önce

Siverek ilçemize bilim fakültesinin kurulması için emeği geçen tüm yetkililere İstanbuldan şükranlarımı sunarım.Siverek kadim bir şehir.Osmanlı zamanında sancaktı.İnşaallah sayın yetkililer tekrar vilayet yaparlar.Şirin siverek her şeye layıktır.

SIRADAKİ HABER

banner195