Title of a News Article

Siverek’te Sakal-ı Şerif’e yoğun ilgi

.

Siverek’te Sakal-ı Şerif’e yoğun ilgi
banner206

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Kadir Gecesi sebebiyle Siverek Ulu Camisinde bulunan Sakalı Şerif-i görmek için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Siverek ilçesinde, Ulu Cami’de bulunan kutsal emanetlerden olan Peygamber efendimizin sakalı şerif ziyarete açıldı. Sabah erken saatlerde Polis ekiplerinin kontrolünde Sakal-ı Şerifi ziyaret etmek için gece saat 01.30’dan itibaren gelen vatandaşlar, cami önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Siverek Müftülüğü, Ramazan ayının 27. günü, Siverek Ulu Cami'nde halkın ziyaretine açılan, kutsal emanetlerden olduğu kabul edilen, Sakal-ı Şerif ziyareti ile ilgili bir dizi değişikliğe gitti.

Konuyla ilgili Siverek müftülüğü çalışanlarından Ahmet Konak, geçmiş yıllarda yaşanan Sakal-ı Şerif izdihamına dikkat çekerek yapılan değişiklikle bunun önüne geçileceğine dikkat çekti. Konak, ''Sakalı Şerif-i Siverek müftülüğü olarak, her yıl Kadir Gecesinde, halkın ziyaretine açıyoruz, daha önceki yıllarda bir gün hem erkeklere hem de bayanlara açıyorduk. Aşırı derecede izdiham oluyordu. Sabah namazından sonra öğleye kadar erkeklere, öğleden sonra ikindiye kadar bayanlara ziyaret açılıyordu. 2 yıldır, müftülüğümüz bayanlar için bir gün erkekler için bir gün ziyarete açıyor. Bugün sabah saat 02.00’da sahur vaktinde erkeklere ziyarete açıldı. Saat 16.00’a kadar devam edecek. Cumartesi günü ise sabah saat 08.00’de bayanlara ziyarete açılacak, yine ikindi ezanına kadar saat 16:00’a kadar bayanlara açık olacak. Daha önceki izdihamlar şimdi yaşanmıyor, daha önceki yıllarda bayılmalar, rahatsızlıklar yaşanıyordu. Allah’a şükür bu iki senedir, öyle bir rahatsızlık yaşanmıyor. Allah herkesin ziyaretlerini kabul etsin ”dedi.

Sakal-ı Şerif Siverek'e nasıl geldi

Sakalı Şerif ‘in Siverek’e getirilmesi hakkında bilgi veren müftülük yetkileri konu ile ilgili yaptıkları açıklamada, “Siverek'in önemli şahsiyetlerinden olan Zülfü Ağa, Sultan Abdülhamit Han zamanında, Sultan Abdülhamit'in makamına gelerek, Sultan’dan Sakalı şerifi (Lihle-i Şerif’i) talep eder. Sultan Abdülhamit ise sakalı Şerif’i Siverek’e götürmesi için şart koşar her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan kesilmesi şartıyla Sakal-i Şerif “in Siverek’e verebileceğini söyler. Bu şartı kabul eden Zülfü ağa her konaklama yerinde bir büyük baş hayvan keserek kutsal emaneti Siverek’e getirmiştir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2016, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195